У прокуратурі Рівненської області підвели підсумки роботи за 2019 рік

У прокуратурі Рівненської області підвели підсумки роботи за 2019 рік

01.02.20 09:16 0 485
У прокуратурі області відбулася підсумкова нарада під головуванням прокурора області Антона Войтенка, на якій обговорено стан виконання органами прокуратури області покладених завдань та функцій у 2019 році та визначено основні завдання на наступний період.

В роботі наради взяли участь перший заступник та заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів, місцевих прокуратур, їх перші заступники та заступники, начальники відділів місцевих прокуратур.

Під час наради прокурор області висвітлив не тільки позитивні напрацювання відомства, але й виокремив проблемні питання у прокурорській діяльності з метою вжиття конкретних заходів для їх подолання.

Позитивним відзначено те, що зменшилась кількість вчинених тяжких кримінальних правопорушень, у тому числі, що спричинили смерть потерпілого, злочинів проти волі, честі та гідності особи, власності, безпеки виробництва, громадського порядку та моральності. Активізовано роботу правоохоронців по виявленню злочинів у сферах незаконного обігу наркотичних засобів, господарської діяльності, фактів хабарництва.

Головним пріоритетом органів прокуратури області було та залишається додержання прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, громадян, захист особи, суспільства та держави від протиправних посягань.

Завдяки вжитим спільним з правоохоронними органами заходам активізовано роботу з вилучення незаконно видобутого бурштину-сирцю та відповідного технологічного обладнання. У розслідуваних кримінальних провадженнях вилучено та визнано речовими доказами 32 одиниці автотранспорту, 78 мотопомп та майже 892 кг бурштину.

Знешкоджено 10 організованих злочинних груп у сфері незаконного обігу прекурсорів, психотропних речовин і їх контрабанди, з незаконного видобутку бурштину, готування умисного вбивства та інші, у склад яких входило 40 осіб.

Процесуальними керівниками скеровано до суду 61 обвинувальний акт у кримінальних провадженнях про злочини у бюджетній системі, 78 - про корупційні правопорушення, 9 - у сфері земельних правовідносин, 80 - службової діяльності, 20 - щодо незаконних оборудок у лісовій галузі.

Прокурорами забезпечувалося процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у понад 44 тисяч кримінальних провадженнях. Підтримано публічне обвинувачення у понад 2,5 тисяч кримінальних провадженнях (у т.ч. з постановленням обвинувальних вироків – у 1,7 тисяч провадженнях).

За позовами прокурорів в інтересах держави стягнуто 382 млн грн, добровільно відшкодовано за закритими справами 5,5 млн гривень. За втручання органів прокуратури повернуто, а також попереджено незаконне надання 774 га земель.

Судами задоволено та припинено провадження, у звязку з добровільним відшкодуванням заборгованості, 32 позови прокурорів, пред'явлених на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства, на загальну суму понад 7 млн гривень.

Працівниками органів прокуратури області у минулому році вирішено понад 2 тисячі звернень громадян. Більше 1 тисячі жителів області були прийняті прокурорами особисто.

На нараді заслухано звіти керівників окремих підрозділів регіональної прокуратури, місцевих прокуратур та їх заступників.

Проаналізувавши стан справ, очільник регіональної прокуратури на нараді відмітив, що не всі прокурори у минулому році працювали ефективно, тому підводячи підсумки, поставив вимогу перед працівниками органів прокуратури регіону покращити якість роботи на ввірених напрямах діяльності.

Прокурор області наголосив, що важливою залишається робота щодо виявлення та розслідування злочинів, пов'язаних із незаконним видобуванням бурштину, у бюджетній та земельних сферах, про корупційні правопорушення, а також вчинених організованими злочинними групами.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням конкретних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Рівненської області на наступний звітний період.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За місяць ціна на бензин ...
Наступна новина: Торік майже півтори сотні ...

КОМЕНТАРІ