У Тернополі вшанували пам'ять Героїв битви під Крутами

У Тернополі вшанували пам'ять Героїв битви під Крутами

01.02.20 13:23 0 2642
Спільною молитвою, запаленням лампадок, переглядом фільму та виконанням патріотичних пісень у Тернополі вшанували пам’ять юнаків, які героїчно загинули у бою під Крутами. Поминальний захід відбувся на подвір’ї музею політв’язнів.

Під час акції з вшанування Героїв Крут історик Володимир Бірчак прочитав для присутніх лекцію на тему «Гібридна війна Росії проти України: Крути і Дебальцево», після чого учасників події пригощали стравами польової кухні.

Разом з небайдужими тернополянами у тематичній акції «Пам’ятай про Крути» взяв участь і міський голова Сергій Надал.

«Більше ста років тому, у тилу загону патріотів під Крутами - в Києві та Ніжині, розгорнувся більшовицький путч. Комуністичні пропагандисти минулого діяли так само, як і сучасні. Вони перекручували факти. Очорнювали молоду українську державу. Переконували, що найважливіше — це хліб та видовище, а своя держава не потрібна. Молодим крутянам тоді потрібна була мужність і витримка, щоб не скласти зброю, зберегти дисципліну і тримати фронт. І вони боронили свою українську державу, вони боролися за майбутнє, в яке вірили. Вони стояли за національну Гідність і стали прикладом для наступних поколінь борців за Україну, - наголосив Сергій Надал. - І так само українські військові та добровольці мужньо тримають фронт, тому що вони знають, що це заради нашого спільного українського майбутнього».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Аналітики назвали три ...

КОМЕНТАРІ