Щотижневий дайджест новин Тернополя про головні події тижня,що минає

Щотижневий дайджест новин Тернополя про головні події тижня,що минає

01.02.20 08:04 0 806
Про перерахунок платіжок за січень, нове меню у шкільних їдальнях, масштабну інформаційну кампанію, спрямовану на подолання незадекларованої праці та запровадження електронного запису дітей у мистецькі заклади та гуртки Тернополя.

ГОЛОВНЕ ЗА ТИЖДЕНЬ



Тернопіль - одне з перших міст України, де було проведено перерахунок за опалення і гарячу воду населенню за жовтень, листопад і грудень 2019 року. Оскільки ціна на газ і надалі знижується, ми проведемо перерахунок оплати за тепло і гарячу воду також за січень 2020 року. На скільки зменшиться сума оплати для тернополян, - читайте у новині



У двох тернопільських школах учні харчуються за оновленим меню, страви з якого дуже подобаються маленьким тернополян. Таке альтернативне нове меню уже незабаром може з’явитися і в інших навчальних закладах Тернополя. Як саме відбуватиметься процес удосконалення харчування дітей у закладах освіти та які нові страви готуватимуть у шкільних їдальнях, дізнавайтеся у новині.



У Тернополі планується запровадити електронну реєстрацію дітей у гуртки та мистецькі заклади. Нововведення сприятиме відкритому і прозорому формуванню черги і зарахуванню дітей у ці заклади. Для обговорення Порядку проведення електронної реєстрації дітей до окремих міських гуртків та мистецьких закладів, створено електронні консультації, де усі охочі тернополяни можуть подати власні пропозиції та зауваження. Як залишити власний коментар та де можна знайти текст Порядку і перелік закладів, читайте тут і тут



У Тернополі стартувала масштабна інформаційна кампанія, спрямована на подолання незадекларованої праці у сферах торгівлі, тимчасового розміщення та організації харчування.

Під час візитів інспектори праці роз’яснюють роботодавцям і найманим працівникам про обов’язковість оформлення належним чином трудових відносин і дотримання усіх належних соціальних гарантій, а також про особливості ведення документів для чіткого та достовірного обліку робочого часу працівників при роботі у нічний час, святкові дні та надурочно. До яких закладів уже навідалися інспектори праці та до якого числа триватиме інформаційна кампанія, дізнавайтеся за посиланням.



Майже два місяці у Тернополі працює сіті-бот «Назар», який сповіщає жителів міста про планові і аварійні відключення міських комунікацій та інші екстенні ситуації у місті. За цей час до системи приєдналося понад 4500 тернополян. Сіті-бот пропонує тернополянам пройти коротке опитування та відповісти, які ще корисні функції ви б хотіли бачити у сервісі. Детальніше, як приєднатися до сіті-боту і пройти опитування, можна за посиланням

ПОТОЧНА РОБОТА

* За кошти місцевого бюджету на території Тернопільської класичної гімназії проведено заміну частини огорожі. Цього року там оновлять ще 33 секції паркану (деталі тут)

* У дошкільному навчальному закладі №33 проведено заміну теплотраси. Цього року за спільні кошти там також заплановано відремонтувати дитячий майданчик (деталі тут)

* На вул. За рудкою, 1 завершилися роботи з утеплення житлового будинку в рамках міської Програми енергоефективності, енергозбереження та термомодернізації будівель житлового фонду міста (деталі тут)

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Антикорупційний суд ...

КОМЕНТАРІ