В Україні набуває популярності оцінка для МСФЗ

В Україні набуває популярності оцінка для МСФЗ

01.02.20 18:46 0 7390

Міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФЗ) є одними з основних при оцінці майна українських організацій, підприємств і компаній, оскільки ці норми визнані і діють у більшості країн по всьому світу. Україна теж планомірно і цілеспрямовано починає приводити свої внутрішньодержавні правила щодо складання звітів до міжнародних стандартів, тож сьогодні в Україні стає як ніколи популярною оцінка для МСФЗ.

Послуги оцінки за МСФЗ в Україні

Застосовуючи МСФЗ, керівники українських компаній починають активніше залучати іноземних інвесторів і збільшувати число акціонерів. Перехід на міжнародний рівень звітності дозволяє більш результативно управляти ресурсами, фондами та засобами будь-якого підприємства. Одним з головних способів переходу на міжнародні стандарти обліку є оцінка основних засобів компанії.

Комітет МСФЗ (IFRS) був створений спеціально для того, щоб уніфікувати і призвести до однакової системи фінансову звітність організацій, що здійснюють свою діяльність у різних країнах світу. Облік фінансів та складання звітності за міжнародними стандартами дозволяє компаніям вести бізнес з іноземними партнерами і залучати іноземних інвесторів. Можна сказати, що МСФЗ є своєрідною міжнаціональною «мовою» спілкування бізнесу, що дозволяє підприємствам виходити на міжнародні ринки і ефективно взаємодіяти з компаніями інших країн.

Щоб перейти на МСФЗ, на підприємстві необхідно провести оцінку за такими нормами:

  • IFRS 1 «Прийняття міжнародної фінансової звітності вперше». При проведенні оцінки відображається справжня вартість основних активів організації і вперше надається звітність за міжнародними стандартами, щоб дізнатися адекватне майнове становище компанії. У цьому разі оцінюються основні засоби та фонди, нематеріальні активи, а також недобудовані об'єкти, якщо такі є на балансі підприємства.
  • МСФЗ 3 «Об'єднання бізнесу». Щоб правильно відобразити вартість купленої компанії на балансі набувача, оцінюються її зобов'язання, матеріальні активи, а також відбувається виявлення та оцінка нематеріальних активів.
  • IAS 36 «Знецінення активів». Метою оцінки є визначення рівня знецінення, або одного активу, або повністю всієї організації під час економічної кризи.
  • IAS 16 «Основні засоби». За міжнародними стандартами потрібно проводити переоцінку всіх основних фондів та коштів щорічно, причому необхідно запрошувати незалежного експерта-оцінювача.
  • IAS 38 «Нематеріальні активи». Згідно з вимогами МСФЗ, нематеріальні активи оцінюються для їх істинного відображення в обліку та звітності.
  • IAS 39 «Фінансові інструменти». Оцінюються фінансові вкладення підприємства для того, щоб обґрунтовано відобразити їх у відповідних документах.
  • IAS 40 «Інвестиційна нерухомість». На вимогу міжнародних стандартів один раз на рік необхідно проводити переоцінку майна, яке є об'єктом інвестицій.

Серед інших фахівців на ринку, кваліфіковані експерти компанії PKF мають великий практичний досвід в оцінці фінансової діяльності компаній, їх коштів, майна та активів при переході на міжнародні стандарти. Вони професійно, в короткі терміни і з урахуванням всіх вимог МСФЗ, оцінять майновий стан будь-якої компанії. Докладніша інформація доступна на сайті компанії www.pkf.in.ua

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Щонайменше 10 цивільних ...
Наступна новина: Blu-ray диски: головні ...

КОМЕНТАРІ