Фільчаков Олександр Васильович: коротка біографія

Фільчаков Олександр Васильович: коротка біографія

03.02.20 13:32 0 10869

Останні пів року в Україні не стихає ажіотаж навколо реформи Генеральної прокуратури. Якою вона буде покажи тільки час. Ну а далі, ми розглянемо інформацію про навчання, кар'єрні досягнення та інші моменти з біографії Олександра Васильовича Фільчакова, керівника Харківської прокурори № 2.

Місце народження та навчання

Олександр Васильович Фільчаков, який обіймає нині посаду глави прокуратури Харкова № 2, народився 20.04.1979 в місті Харків. Це рідне місто прокурора, де він провів більшу частину життя, починаючи з дитячих років.

У 1996 році Фільчаков закінчив школу і вступив до ВНЗ - Юридичної академії в Харкові. У 2001-му він отримав диплом за спеціальністю "Правознавство". Дана вища освіта не стала єдиною: в 2005 році Олександр Васильович закінчив Авіаційний університет.

Ймовірно, така солідна база дозволила прокурору досить успішно пройти 4-рівневий конкурс на високі пости в місцевих прокуратурах в 2015 році. Детальніше про це ми поговоримо далі.

Кар'єра в прокуратурі

Першою значимою посадою А.В. Фільчакова в прокуратурі став пост заступника глави Дергачівської філії. Завдяки якісній роботі на початку осені 2010 року А.В. Фільчаков отримав підвищення. Його призначили головою Дергачівського відомства.

На цій посаді він пробув понад 4 років, після чого в кінці листопада 2014 року його відправляють працювати в Першу столицю - в київську районну прокуратуру.

Уже через кілька місяців Олександру Фільчакову дістається пост керівника київської районної прокуратури правда з приставкою в. о., який він тимчасово займає, поки генеральна прокуратура шукала заміну Поповичу, раніше керуючому відомством. У квітні 2015 року його наступником все ж став Олександр Гончаренко.

У другій половині 2015 року місцеві підрозділи прокуратури зазнали реформування. Важливою складовою реформи був кадровий аспект. Так, в цих цілях здійснили багаторівневий конкурс на відкриті вакансії заступників начальників місцевих прокуратур, в якому взяв участь і Олександр Васильович Фільчаков.

Дані про результати проходження тестів:

  • тест знань законів і норм - 86 балів зі 100;
  • тест загальних здібностей - 60 балів зі 100, при середній оцінці за підсумками відбору всіх учасників в 29;
  • тест особистих якостей - 146 балів.

На підставі цих результатів і 4-го етапу конкурсу (співбесіди), прокурор Олександр Васильович Фільчаков в загальному рейтингу Харкова опинився на 6-му місці, що і дозволило зайняти посаду першого заступника глави другий прокуратури Харкова. Майже через рік, а точніше 30 січня 2017 року наказом генерального прокурора України, Фільчакова знову підвищують і на цей раз він стає головним прокурором Харківської прокуратури № 2.

Досвідчений фахівець займає цю відповідальну посаду і зараз. За перші 10 місяців роботи його підрозділ провів кілька досить резонансних розслідувань. Солідна їх частина вже знаходиться в судовій інстанції.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Експосол США в Україні ...
Наступна новина: Огляд електросамоката Kugoo ...

КОМЕНТАРІ