Голова європейської дипломатії їде в Іран

Голова європейської дипломатії їде в Іран

04.02.20 09:48 0 749
Високий представник Європейського союзу із закордонних справ Жозеп Борель 3 лютого прибуде з візитом до Тегерану, повідомляє Міністерство закордонних справ Ірану.

За повідомленням, під час візиту він зустрінеться з міністром закордонних справ Ірану Джавадом Заріфом й іншими високопоставленими іранськими чиновниками.

Візит Бореля розглядається як остання спроба ЄС врятувати ядерну угоду 2015 року між Іраном і світовими державами.

Минулого місяця Іран заявив про намір відмовитися від будь-яких обмежень, передбачених ядерною угодою 2015 року. Уряд цієї країни анонсував п'ятий етап відступу від прописаних в документі зобов'язань.

Згідно з заявою, яку цитували офіційні медіа, країна відмовиться від «обмеження кількості центрифуг», які використовує для збагачення урану.

Угода, укладена 2015 року, передбачає полегшення санкцій проти Тегерана в обмін на обмеження ядерної діяльності Ірану. Документ підписали п'ять постійних членів Ради безпеки ООН, Німеччина та Європейський союз, але США вийшли від угоди у 2018 році й запровадили нові санкції, які можуть зашкодити фірмам, що ведуть бізнес з Іраном.

Європейські учасники угоди – Франція, Велика Британія та Німеччина – заявили про відданість домовленостям, але Тегеран неодноразово вимагав зробити більше, щоб зменшити вплив американських санкцій. Тегеран також відійшов від дотримання окремих пунктів угоди, активізувавши свою ядерну програму.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Помпео завершує турне ...
Наступна новина: МОН рекомендує вишам ...

КОМЕНТАРІ