Тернопільська молодь вп’ятнадцяте зібралася на традиційну акцію «ДОБА»

Тернопільська молодь вп’ятнадцяте зібралася на традиційну акцію «ДОБА»

04.02.20 08:04 0 522
24 години в камерах колишнього слідчого ізолятора КДБ (зараз музей політв’язнів) провели молоді люди з Тернополя та інших міст України в рамках щорічної акції «ДОБА». Вп’ятнадцяте організували захід представники Тернопільської міської організації Спілки Української Молоді в Україні на знак вшанування пам’яті Героїв Крут.

Впродовж «ДОБИ» учасники акції вели гутірки, переглянули фільм патріотичного спрямування «Кіборги», після чого наодинці в колишніх казематах радянських спецслужб переосмислювали історичні події і подумки єдналися з українськими Героями, які полягли у боротьбі за територіальну цілісність України. Завершилася зустріч спільною молитвою в музейній каплиці. Серед присутніх на пам’ятному заході побував і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Цей захід уже став своєрідною «родзинкою» нашого міста, про нього знають і розповідають на території всієї України. І важливим є те, що з кожним роком сюди приходять все молодші люди, серед яких багато школярів. Це означає, що важливість заходу розуміють і самі учні, і їхні батьки, - зазначив Сергій Надал. - є багато паралелей, які ми можемо проводити між нашим минулим та сучасним. Проте, ті помилки, які були допущені тоді, не можна допустити в сьогоденні. Тому дуже важливо, щоб про це знала наша молодь – ті, за ким майбутнє України».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Укрзалізниця» назвала ...

КОМЕНТАРІ