Туфлі-човники: незамінна частина жіночого гардероба

Туфлі-човники: незамінна частина жіночого гардероба

04.02.20 11:20 0 6987

Красиві жіночі туфлі-човники — це витонченість каблука та носка і форма, яка елегантно підкреслює форму стопи. Взуваючи човники, жінка відразу відчуває себе королевою, її хода стає просто шикарною. Що може бути більш універсальним серед всього незліченного багатства жіночого взуття? Звичайно, це улюблені човники. Адже в них кожен образ набуває довершеності. Човники — саме той аксесуар, без якого жіночий гардероб не має права на існування. Далі, ми поговоримо про історію появи цих туфель. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://prego.ua/, в якому безпосередньо можна придбати жіночі туфельки Prego.

Як з'явилися туфлі-човники?

Вони походять від чоловічих туфель, які були популярними серед прислуги ще у XV столітті. Вони володіли заокругленим носком і не мали каблука. Ну а коли човники потрапили в поле зору жінок, то швидко отримали каблук і обзавелися іншими елементами декору (стрічками та пряжками).

Тільки в 1955 році Роже Вівьер, французький дизайнер, загострив ніс і каблук туфель. При цьому його каблук досягав 8 сантиметрів у висоту. Перевершити його зміг Сальваторе Феррагамо, додавши до цього розміру ще пару сантиметрів. Висота, на яку тепер піднімалися жінки, стала воістину піднесеною!

І ось, такі човники з'являються на чарівних ніжках Мерилін Монро в кінострічці «У джазі тільки дівчата», після чого вони стали бажаними для кожної модниці. У наш час такі туфлі є must-have жіночого взуттєвого арсеналу.

Які бувають туфлі-човники?

Після того, як це жіночне взуття прикрасила ходу самої Мерилін Монро, воно не раз змінювалося, перетворювалося і доповнювалося деталями декору. Зараз заведено виділяти кілька видів цих жіночних туфель:

  1. Pump slingback. Це туфлі з відкритою п'ятою, які триматися на нозі за допомогою того, що поверхня туфель на п'яті плавно переходить в ремінець.
  2. Закриті туфлі-човники. Це класичний варіант.
  3. Pump pee-toe. Вони представляють собою відкритий носок, зберігаючи класичну форму.
  4. Pump D'Orsay. Це човники, з вирізаними бічними сторонами.

Також деякі модельєри відносять до човників жіночі туфлі на шпильці та на широкому каблуці, балетки та туфлі на платформі. Хоча при цьому вони втрачають той вид, під яким маються на увазі човники в класичній версії.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Новий уряд Косова: ...

КОМЕНТАРІ