«Яд Вашем» вибачився за прокремлівські «історичні помилки» у відео на форумі за участю Путіна

«Яд Вашем» вибачився за прокремлівські «історичні помилки» у відео на форумі за участю Путіна

05.02.20 08:57 0 687
Ізраїльський Меморіал пам'яті жертв Голокосту «Яд Вашем» в Єрусалимі вибачився за те, що матеріали, представлені на всесвітньому форумі, присвяченому 75-й річниці звільнення нацистського табору смерті «Аушвіц», спотворювали історичні факти про роль СРСР у Другій світовій війні. Про це йдеться в листі «Яд Вашем», надісланому працівниками музею в газету Haaretz.

Форум пройшов на території «Яд Вашем» в Ізраїлі 23 січня. У ньому взяли участь президент Росії Володимир Путін, віце-президент США Майк Пенс, президент Франції Емманюель Макрон й інші високопоставлені політики. Під час їхніх виступів на екранах у музеї показували відеопрезентації про Голокост і Другу світову війну.

При цьому в цих матеріалах не згадувалися ні злочини Радянського Союзу під час Другої світової війни, ані відповідальність влади СРСР за її початок. Також нічого не було сказано про розділ Польщі між СРСР і Німеччиною в 1939 році в результаті пакту Молотова-Ріббентропа, а на представлених картах неправильно були вказані межі Польщі і її сусідів і не було ніяких відсилань до України, що перебуває в конфлікті з нинішньою владою Росії, йдеться в листі «Яд Вашем».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ