Сенат США не підтримав імпічмент Трампа

Сенат США не підтримав імпічмент Трампа

07.02.20 08:53 0 617
Сенат США, верхня палата Конгресу, в якому домінують республіканці, виправдав президента Дональда Трампа за звинуваченням у зловживанні владою і перешкоджанні Конгресу в перебігу судового процесу щодо його імпічменту.

На Капітолійському пагорбі думки сенаторів розійшлися, але за відсторонення Трампа з посади президента забракло голосів.

Сенатори спочатку голосували, чи винен Трамп у зловживанні владою (за першою статтею звинувачень). Голоси розподілилися так: не винен – 52 голоси; винен – 48. Щодо перешкоджання роботі Конгресу (друга стаття звинувачень) голосування було таким: не винен – 53; винен – 47.

Для зняття Трампа з посади необхідна була більшість у дві третини, або 67 зі 100 голосів у Сенаті. Республіканцям належить там 53 місця.

Напередодні голосування президент США Дональд Трамп виступив зі зверненням до обох палат Конгресу США, заявивши, що за часи його правління економіка США досягла значних успіхів. У своєму виступі Трамп не згадав про процес щодо імпічменту, хоча раніше називав його «обманом» і «спробою державного перевороту».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Арешт рахунків ...
Наступна новина: На Тернопіллі ігор Сопель ...

КОМЕНТАРІ