Національна комісія затвердила тарифи на водопостачання та водовідведення у Тернополі

Національна комісія затвердила тарифи на водопостачання та водовідведення у Тернополі

10.02.20 13:56 0 623
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, затвердила нові тарифи на вартість послуг з централізованого водопостачання та водовідведення у Тернополі.

Відтак, з 5 лютого вартість послуг для споживачів КП «Тернопільводоканал» за централізоване водопостачання становить 12,89 грн., централізоване водовідведення - 14,45 грн. (з ПДВ).

Як розповідає начальник планово-економічного відділу КП «Тернопільводоканал» Володимир Водовіз, у цей день Національна комісія затвердила постанову, якою переглядалися тарифи у 45-ти містах України.

«Згідно цієї постанови у нових тарифах нацкомісія врахувала витрати підприємства, зокрема: вартість електроенергії, яку оплачує підприємство, а це близько 40 % витрат структури; витрати на оплату праці, які розраховані по закону України про держбюджет, де вказані мінімальна зарплата на 2020 рік та прожитковий мінімум, з якого рахується зарплата працівників. Окрім того, враховано актуальні витрати на податки і збори відповідно до податкового кодексу тощо», - розповідає начальник планового економічного відділу Володимир Водовіз.

Щодо якості води Володимир Водовіз зазначив, що в Тернопіль вода подається з підземних джерел глибиною від 30 – 70 метрів. Вода артезіанська, яка хлорується на мінімально необхідному рівні.

Важливо зазначити, що цього року КП «Тернопільводоканал» планує реалізувати декілька проєктів, зокрема, будівництво станції знезалізнення води, проведення реконструкції каналізаційних очисних споруд, будівництво цеху зневоднення мулу, реконструкцію каналізаційних насосних станцій та заміну і оптимізацію водопостачання.

Такі роботи дозволять суттєво оновити мережу, що, у свою чергу, покращить якість водопостачання в Тернополі.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі ветеранам ...
Наступна новина: З понеділка у Києві ...

КОМЕНТАРІ