Сутички в Казахстані: восьмеро загиблих,40 поранених

Сутички в Казахстані: восьмеро загиблих,40 поранених

10.02.20 15:22 0 1513
Восьмеро людей загинули, 40 отримали поранення внаслідок конфлікту та кількох сутичок у селах південного регіону Жамбил, повідомив міністр внутрішніх справ Ерлан Тургимбаєв 8 лютого.

Президент Казастану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що поліція та національна гвардія контролюють ситуацію в регіоні. Він наказав уряду вдатися до заходів, щоб відновити спокій у селищах.

Як повідомляють кореспонденти казахської служби Радіо Свобода, в одному з селищ, Масанчі, куди їм вдалося дістатися, чимало крамниць та будинків пошкоджені чи мають сліди підпалів внаслідок заворушень.

Читайте також: Казахстан забороняє експорт захисних масок до Китаю на тлі поширення коронавірусу?

За даними Тургимбаєва, озвученими на пресконференції в Нур-Султані, поліція заарештувала 47 людей. Він повідомив про 30 будинків, 15 магазинів та 20 автомобілів, пошкоджених учасниками сутичок.?

Киргизька служба Радіо Свобода повідомляє з посиланням на прикордонників Киргизстану, що людей, постраждалих від насильства у Казахстані, почали транспортувати автівками через кордон увечері 7 лютого, коли почалися вуличні заворушення.

За цим повідомленням, близько 20 постраждалих шукали медичної допомоги в сусідньому Киргизстані. Десятьох госпіталізували в лікарнях недалеко від кордону, двох відвезли до Бішкеку для лікування.

Провінція Жамбил населена етнічною меншиною дунганів – мусульман китайського походження.

Кореспонденти також оприлюднюють світлини, на яких видно біженців, що залишають регіон через кордон із Киргизстаном.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Кількість загиблих у ...

КОМЕНТАРІ