Сутички в Казахстані: біженці почали повертатися додому з Киргизстану

Сутички в Казахстані: біженці почали повертатися додому з Киргизстану

11.02.20 09:26 0 2013
Понад тисяча громадян Казахстану перетнули кордон з боку Киргизстану 9 лютого після того, як протягом вихідних кілька тисяч втекли туди від міжетнічних сутичок в казахській провінції Жамбил, повідомляють місцеві кореспонденти Радіо Свобода.

Представники влади Киргизстану повідомили місцевій службі Радіо Свобода, що після спалаху міжетнічного насильства в Жамбилі кордон близько 4 500 людей залишили Казахстан через казахстансько-киргизький кордон.

Наразі точно невідомо, скільки саме громадян Казахстану, які повертаються до своєї країни, залишили її саме через конфлікт. Внаслідок сутичок між етнічними казахами та дунганами (меншиною мусульман китайського походження) загинули 10 людей.

Протягом 8 і 9 лютого 34 громадянина Казахстану потрапили до киргизьких лікарень, 13 людей перебувають там досі. Ще 39 людей госпіталізували в Казахстані, в тому числі трьох урядових працівників із вогнепальними пораненнями.

За даними прикордонної служби Киргизстану, більшість казахів, які перетинали кордон протягом днів сутичок – жінки, діти та люди похилого віку. За повідомленнями, селяни з прикордонних киргизьких селищ зустріли їх на кордоні, надали гарячу їжу та притулок.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ройтбурда остаточно ...
Наступна новина: Джамала отримала нагороду ...

КОМЕНТАРІ