Україна евакуює своїх громадян з Хубею – посольство в Китаї

Україна евакуює своїх громадян з Хубею – посольство в Китаї

11.02.20 10:17 0 2079
Уряд України вирішив евакуювати своїх громадян з китайської провінції Хубей через поширення штаму коронавірусу 2019-nCoV, повідомило посольство України в Китаї.

«У зв'язку зі стрімким поширенням територією провінції Хубей небезпечного коронавірусу (2019-nCoV), Урядом України прийнято рішення про евакуацію громадян України зі згаданої провінції, в якій запроваджено карантин, в Україну. З цією метою, Україною 11 лютого цього року планується спеціальний чартерний рейс за маршуртом: місто Київ – місто Ухань (КНР) – місто Київ», – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, евакуація добровільна – з провінції вивозять тих українців, які виявили таке бажання. Посольство просить їх мати напоготові паспортні документи, бути на зв'язку та чекати на дзвінок або повідомлення від дипломатичної установи в чаті популярного в Китаї месенждера WeChat.

«Нагадуємо, що по поверненні в Україну на Вас очікує обов'язковий 14-денний карантин», – зазначають у посольстві.

9 лютого стало відомо про першого українця, який захворів на новий коронавірус – він є членом екіпажу круїзного лайнера Diamond Princess, що стоїть біля берегів Японії. Громадянина України зняли з лайнера та доправили до однієї з японських лікарень.

За даними Національної комісії охорони здоров'я Китаю, станом на 10 лютого кількість загиблих від нового коронавірусу зросла до 908. Загальна кількість заражених зросла до 40171.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ірландії націоналісти ...
Наступна новина: Зонд Solar Orbiter почав ...

КОМЕНТАРІ