Паркет: переваги та недоліки

Паркет: переваги та недоліки

11.02.20 12:06 0 7128
На сьогоднішній день існує великий вибір підлогових покриттів. Але багато власників нерухомості віддають перевагу паркету. Чому ж він привертає стількох покупців? У паркету, як і у будь-якого іншого покриття на підлогу, є свої достоїнства і недоліки. Але статистика покупок інтернет-магазину https://svitparketu.com.ua/ стає свідченням того, що переваг у нього все-таки більше. Нумо їх розгляньмо детальніше. 

Плюси паркету

Для початку варто відзначити, що паркет є не синтетичним, а натуральним типом покриття. За своєю суттю це дошки, які з'єднують між собою для утворення єдиного полотна. Натуральність покриття не викликає сумнівів. Досить просто відчути запах деревини, який зберігається в приміщенні після укладання нового паркету, і вже не залишається сумнівів в його оригінальності.


Паркет використовують в найбагатших будинках. Таке покриття дозволяє створювати розкіш і витонченість в приміщенні. Не дарма паркет з'явився не в епоху розвитку будівельних технологій та створення синтетичних матеріалів, а ще в палацах знаменитих королів. Натуральні компоненти в домашньому інтер'єрі в усі часи цінувалися більше, ніж їх штучні аналоги. Але, відповідно, і догляд за таким виробом потрібен особливий. Просто уявіть собі, що може статися з натуральним деревом, якщо за ним не доглядати вчасно. Самою нешкідливою в даній ситуації була б поява тріщин і нерівностей. А найгіршим - проста загибель паркету.



Сучасні технології дозволяють відновлювати таке покриття, але зробити це, по-перше, дуже складно, а по-друге, ціна відновленого паркету може бути в 3 рази вищою, ніж покупка нового. Тому в разі псування власники будинків намагаються замовити демонтажні роботи, після яких укладають нове покриття для підлоги.

Мінуси паркету

Дане покриття, незважаючи на всю свою міцність, не можна піддавати прямому впливу сонячних променів + воно не любить воду. Це основний недолік, який заважає зробити паркет найпопулярнішим серед підлогових покриттів. У багатьох готелях і готелях vip-рівня саме з цієї причини укладають ламінат. Випадки затоплення з інших поверхів можуть пошкодити покриття до такої міри, що відновити його вже буде неможливо.

Також паркет не любить впливу агресивних миючих засобів. Його легко подряпати звичайним порошком.



Прибирання в будинку, де на підлозі лежить паркет, не представляє труднощів, якщо для миття підлоги використовуються спеціальні засоби. Оскільки  склад цього підлогового покриття по своїй суті є дошкою різних порід дерев, то життя такого виробу можна продовжити за допомогою догляду поліролью. Склад даного засобу дозволяє м'яко очищати поверхню, зашліфовивается дрібні нерівності та подряпини, а також зробити підлогу блискучою.

Висновки

Розглядаючи всі недоліки і переваги паркету, обов'язково слід виділити одне його головна перевага, за яке багато покупців і готові платити великі гроші. Паркет ніколи не заподіє шкоди здоров'ю маленької дитини. Якщо в квартирі немає килимових покриттів на підлозі, але є паркет, малюкові не страшні ніякі захворювання або застуди. Натуральне дерево здатне зберігати тепло, а також не виділяти токсичних речовин.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: На круїзному лайнері ...
Наступна новина: Стільниковий полікарбонат: ...

КОМЕНТАРІ