Чи потрібен лаунж бюджетним пасажирам?

Чи потрібен лаунж бюджетним пасажирам?

11.02.20 16:39 0 5968

У багатьох аеропортах є лаунж (англ. Lounge - вітальня, кімната для відпочинку) - зона відпочинку, де пасажир може з комфортом провести час в очікуванні посадки на свій рейс. Лаунж зона аеропорта, як правило, вони належать якійсь авіакомпанії, альянсу або самому аеропорту.

Як потрапити в лаунж аеропорту?

Потрапити в лаунж зал можна декількома шляхами:

  • У них допускаються пасажири першого і бізнес-класів, а також пасажири, які часто літають та володіють срібними або золотими картами бонусної програми авіакомпанії або альянсу. Окрім того, доступ до цієї зали можуть отримати власники золотої або срібної карти деяких банків або карти Priority Pass.
  • Але не всі пасажири знають, що скористатися послугами деяких лаунж може будь-який пасажир, просто заплативши за це. Так вартість відвідування лаунжу близько 30 - 40 євро за 3 години, а якщо час перебування не обмежений, то чим більше годин ви берете, тим дешевше вам обходиться все перебування. Якщо заздалегідь оплатити пропуск через інтернет, то буде також відвідування буде дешевшим. Недорогі лаунж зони є в аеропортах, які обслуговують low-cost авіакомпанії, наприклад, в Лондоні — це Stansted або Luton (але деякі послуги, там платні, наприклад інтернет).

У чому ж плюси лаунж і причому тут бюджетні подорожі?

Річ в тім, що при тривалих пересадках вам доводиться досить багато часу перебувати в аеропорту... Їжа та напої там дуже дорогі, стільці незручні, поспати на годину пік буде практично неможливо, та й чим зайняти себе, якщо ви забули захопити з собою улюблену книгу. Ось у таких випадках і приходить на допомогу Lounge.

До переваг лаунж зони можна віднести:

  • Зручні крісла та дивани (в деяких залах є навіть спальна зона з шезлонгами).
  • Безкоштовні напої (сік, вода, чай, кава, прохолодні напої), іноді у вартість включені навіть алкогольні напої.
  • Безкоштовна їжа (як правило, це сендвічі, легкі закуски, в деяких залах є непоганий шведський стіл і можна добре попоїсти).
  • Як і у звичайному залі очікування, в Lounge є табло з інформацією про всі рейси.
  • Щоб пасажири не нудьгували, до їхніх послуг телевізори, газети та журнали.
  • Безкоштовний wi-fi, а в деяких залах є і спеціальні кімнати з комп'ютерами та орг. технікою.
  • Практично у всіх залах є душ, а якщо вам пощастило потрапити в VIP-лаунж (доступ туди набагато дорожчий і пропуск потрібно замовляти заздалегідь), то ви можете розслабитися в SPA-центрі або масажному кабінеті, поплавати в басейні та поїсти як в дорогому ресторані.

Висновки

Якщо підсумувати ваші витрати в аеропорту на інтернет, напої та харчування, то швидше за все відвідування лаунжу обійдеться вам дешевше. Особливо якщо ви подорожуєте з дітьми (в деяких Lounge перебування дітей не оплачується або надається велика знижка).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ