Чим унікальна хіджама?

Чим унікальна хіджама?

12.02.20 12:14 0 6248

Хіджама має багатовікову історію. Вона згадується, зокрема, у багатьох стародавніх арабських джерелах. Дана процедура використовувалася в Давньому Єгипті, Китаї, Вавилоні. Хіджама — це ніщо інше, як капілярне кровопускання. На шкірі людини робляться неглибокі надрізи у вигляді подряпин, потім на них встановлюються банки. В результаті створюється вакуум, і так звана брудна кров витягується з підшкірних капілярних судин. Це прекрасний спосіб позбавлення від безлічі хвороб шляхом виведення застояної крові. Крім того, штучне видалення крові змушує організм терміново компенсувати свої втрати, оновлювати запаси, активізувати захисні властивості. У такій ситуації стимулюються:

  • ендокринна система;
  • терморегуляція;
  • газообмін;
  • живлення;
  • кровотворення;
  • водно-сольовий обмін;
  • імунна функція.

Далі, ми поговоримо про основні моменти, які потрібно знати про цю процедуру. Ну а розповість нам про це співробітник центру "Маріон": http://masseurkiev.com/hidzhama/, в якому безпосередньо можна пройти хіджаму в Києві.

При яких захворюваннях допомагає хіджама?

Хіджаму використовують при лікуванні найрізноманітніших хвороб:

  1. радикуліту;
  2. атеросклерозу;
  3. цукрового діабету;
  4. виразки шлунка;
  5. конвульсій;
  6. псоріазу;
  7. міоми;
  8. ревматоїдного артриту;
  9. мігрені й т. д.

За рахунок стимуляції різних систем, викиду в організм біологічно активних речовин хіджама покращує обмін речовин, що дозволяє боротися з ожирінням. Процедура активізує та покращує кровопостачання, рух лімфи та міжклітинної рідини. За рахунок цього вона відмінно бореться з варикозним розширенням вен й іншими венозними захворюваннями, лімфатичними набряками, слоновістю (хворобливе розростання шкіри й підшкірної клітковини).

Скільки крові втрачає людина за один сеанс?

В середньому за один сеанс хіджами з організму виводиться близько 300 - 800 грамів крові. Точки кровопускання вибираються в залежності від захворювання, тяжкості недуги та загального самопочуття людини. В основному банки ставляться на спині, потилиці, між лопаток. Деякі застосовують хіджаму навіть на голові або обличчі.

Наскільки болючою є процедура кровопускання?

Грамотно проведена процедура хіджами є абсолютно безболісною. Пацієнт дійсно не відчуває болю. Почервоніння на тілі спадає вже на другу-третю добу, а характерні сліди проходять протягом 7 - 10 днів. Ефект від кровопускання, зняття напруги, поява легкості в тілі, поліпшення загального самопочуття відчуваються практично відразу ж. Цікаво, що за останні кілька років хіджама стала дуже популярною серед спортсменів. Наприклад, її активно використовував відомий американський плавець, 23 разовий олімпійський чемпіон, Майкл Фелпс.

Що не можна робити до і після проведення хіджами?

За три дні до сеансу не можна робити масаж, за день до процедури — їсти м'ясо. Необхідно пити більше гранатового соку. У першу добу після хіджами забороняється відвідувати басейн, сауну, лазню. До та після кровопускання не можна пити алкогольні напої. Ефект виявиться однаковим в будь-який час року.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ