За втручання органів прокуратури Рівненської області вжито заходів до належного матеріально-побутового забезпечення осіб,засуджених до позбавлення волі

За втручання органів прокуратури Рівненської області вжито заходів до належного матеріально-побутового забезпечення осіб,засуджених до позбавлення волі

13.02.20 13:19 0 551
Прокуратурою області та Рівненською місцевою прокуратурою у минулому році проведено перевірки додержання адміністрацією Державної установи «Городищенська виправна колонія (№96)» вимог ст. 115 Кримінально-виконавчого кодексу України щодо створення особам, які відбувають покарання у даній виправній установі, необхідних житлово-побутових умов, що відповідають правилам санітарії та гігієни.

Перевірками виявлено, що адміністрацією виправної установи не було забезпечено належних житлово-побутових умов тримання у секторі максимального рівня безпеки для тримання осіб, засуджених до довічного позбавлення волі.

Зокрема, із 25 засуджених сектору 9 не було забезпечено мінімальною нормою жилої площі 4 кв.м., в деяких камерах ремонт тривав з 2018 року, а в окремих взагалі не проводився, у зв`язку з чим засуджені утримувались із порушенням вимог кримінально-виконавчого законодавства.

Внаслідок вжитих органами прокуратури області у минулому році заходів кількість засуджених, які не забезпечені мінімальною нормою жилої площі, зменшилось до 3 чоловік.

Окрім того, за втручання прокуратури з державного бюджету виділено кошти на капітальний ремонт приміщення, де утримуються в`язні, з влаштуванням прогулянкових двориків.

Прокуратурою і надалі вживатимуться заходи до забезпечення належних умов утримання в`язнів у місцях несвободи.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині ...
Наступна новина: Італійський союзник Кремля ...

КОМЕНТАРІ