У Рівненській області ПРОКУРАТУРОЮ ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ ДВОМ ОСОБАМ,ЯКІ ШЛЯХОМ ОБМАНУ ЗАВОЛОДІЛИ КОШТАМИ ШІСТЬОХ ПЕНСІОНЕРОК НА СУМУ МАЙЖЕ 140 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

У Рівненській області ПРОКУРАТУРОЮ ПОВІДОМЛЕНО ПРО ПІДОЗРУ ДВОМ ОСОБАМ,ЯКІ ШЛЯХОМ ОБМАНУ ЗАВОЛОДІЛИ КОШТАМИ ШІСТЬОХ ПЕНСІОНЕРОК НА СУМУ МАЙЖЕ 140 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ

13.02.20 13:36 0 578
За процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури 8 лютого 2020 року повідомлено про підозру раніше судимому 21-річному жителю міста Павлоград Дніпропетровської області у вчиненні чотирьох епізодів кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб).

Також 11 лютого 2020 року за процесуального керівництва місцевої прокуратури повідомлено про підозру ще одному 21-річному жителю Донецької області у вчиненні двох епізодів кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України.

У ході досудового розслідування слідчими СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області встановлено, що невідомі особи телефонували на стаціонарні телефони рівнянам, представлялися працівником поліції та повідомляли, що їхні родичі потрапили у ДТП та необхідно передати певну суму коштів для уникнення кримінальної відповідальності.

В подальшому, невідомі особи повідомляли анкетні дані громадян та адресу, за якою необхідно приїхати, а підозрювані приїжджали по місцю проживання потерпілих та отримували від них грошові кошти, частину яких перераховували організатору, а частину залишали собі в якості винагороди.

Ухвалою Рівненського міського суду одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, іншому – домашній арешт на певний час доби.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії з метою встановлення усіх обставин вчинення вказаного злочину.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прокуратура вкотре закликає громадян бути обачними та не віддавати кошти незнайомим особам за начебто звільнення родичів від кримінальної відповідальності, а у разі підозри на спробу скоєння шахрайства невідкладно телефонувати до поліції.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Арсен Марчишак: 2701 ...
Наступна новина: Пентагон: 109 військових ...

КОМЕНТАРІ