Перейменування станції метро «Дорогожичі» залежатиме від результату голосування жителів Києва – КМДА

Перейменування станції метро «Дорогожичі» залежатиме від результату голосування жителів Києва – КМДА

13.02.20 13:05 0 519
Питання про можливе перейменування станції метро «Дорогожичі» в Києві винесуть на електронне голосування жителів міста, повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації.

«Столична влада отримала пропозицію перейменувати станцію Сирецько-Печерської лінії метрополітену «Дорогожичі» на станцію «Бабин Яр»… Як зазначають ініціатори, такий крок стане даниною пам'яті й поваги до героїзму усіх жертв Бабиного Яру, а також усіх постраждалих від цієї страшної трагедії», – йдеться в повідомленні.

У КМДА додали, що питання про перейменування станції метро внесене до порядку денного наступного засідання Комісії з питань найменувань, дата якого ще не визначена.

«Перейменування вулиць або об'єктів інфраструктури затверджуються рішенням Київради. Проте, чи розглядатимуть депутати Київради таку ініціативу, залежить від мешканців міста… Якщо Комісія (з питань найменувань) ухвалить позитивне рішення щодо перейменування, на офіційному порталі Києва розпочнеться електронне голосування, яке триватиме два місяці. Під час цього етапу всі мешканці міста зможуть проголосувати «за» чи «проти» такої ініціативи, або надати свою пропозицію», – повідомили в міській владі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Азербайджані поліція ...

КОМЕНТАРІ