Для сімейної медицини Тернопільщини придбали 154 комплекти телемедичного обладнання

Для сімейної медицини Тернопільщини придбали 154 комплекти телемедичного обладнання

13.02.20 13:22 0 502
Для амбулаторій загальної практики-сімейної медицини Тернопільщини придбали 154 комплекти телемедичного обладнання вартістю 16,4 млн. грн. Кошти спрямували із державної субвенції місцевим бюджетам на реалізацію заходів з розвитку системи охорони здоров'я у сільській місцевості.

За словами начальника охорони здоров'я ТОДА Володимира Богайчука, завдяки телемедицині медзаклади пропонуватимуть своїм пацієнтам віддалені консультації і дослідження. За допомогою придбаного обладнання медики зможуть записувати і передавати отримані результати в електронному вигляді.

«Телемедицина – усталена практика у професійному медичному середовищі, яку тривалий час застосовують в Європі. Її переваги оцінили як медики так і пацієнти. Система є зручною та надійною, відкриває нові можливості для оперативного консультування пацієнта», - підкреслив Володимир Богайчук.

Довідково:

Комплект телемедичного обладнання складається з сумки для транспортування, електрокардіографа, спірометра портативного, стетоскопа, пульсоксиметра, автоматичного тонометра для вимірювання артеріального тиску та частоти пульсу, автоматичного термометра для швидкого вимірювання температури на лобі, апарата для вимірювання рівня глюкози та холестерину, цифрового дерматоскопа, оглядової камери, планшетного ПК та монітора життєво-важливих показників.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ