Провідні ІТ-спеціалісти спільно з міським головою обговорили розвиток ІТ-індустрії у Тернополі

Провідні ІТ-спеціалісти спільно з міським головою обговорили розвиток ІТ-індустрії у Тернополі

13.02.20 14:58 0 999
Розвиток IT-сфери у місті, шляхи промоції Тернополя як комфортного міста для життя та роботи ІТ-спеціалістів, а також впровадження інновацій в освітній сфері та підвищення кваліфікації працівників ВУЗів обговорювали 12 лютого на тристоронній зустрічі представники Асоціації «IT Ukraine», Тернопільського IT Кластеру та міської ради.

Ознайомився з діяльністю працівників індустрії інформаційних технологій та обговорив з присутніми шляхи подальшої співпраці задля реалізації концепції IT-міста і очільник Тернополя Сергій Надал.

«ІТ- це саме той сектор, на основі якого незабаром формуватиметься розвиток усіх галузей економіки та промисловості, а також органів місцевого самоврядування та державної влади. Тому ми активно розвиваємо різноманітні інноваційні інструменти і реалізовуємо проєкт «Місто у смартфоні», - наголосив Сергій Надал. – У Тернополі молодь подає великі надії щодо реалізації себе в ІТ-сфері і нам важливо напрацювати спільні дії, щоб комплексне вивчення ІТ-напрямку відбувалося не лише у ВУЗах, а й на рівні середньої освіти».

Під час зустрічі сторони також поділилися ідеями щодо подальшого впровадження у Тернополі ІТ-спеціалізації для дітей з інвалідністю, впровадження загальноміських конкурсів в IT – сфері та реалізації проєкту «Smart City» і інших спільних проєктів між міською радою та Тернопільським IT Кластером. Подібні зустрічі відбуватимуться і надалі.

Нагадаємо, у 2019 році Тернопіль визнано найбільш «Відкритим інноваційним містом».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Коронавірус: кількість ...
Наступна новина: Парламент Північної ...

КОМЕНТАРІ