ТОП-5 явних переваг спортивного харчування

ТОП-5 явних переваг спортивного харчування

14.02.20 17:15 0 2445

Навіть закоренілі скептики погоджуються з тим, що 30-40 % успіху спортсмена залежать від правильного підбору та використання спортивного харчування. Далі, ми розберемо чому. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину strong-nutrition.com.ua, в якому його безпосередньо можна придбати.

Що потрібно знати про спортивне харчування?

Тренування в залі не принесуть тобі бажаного результату, якщо вони не будуть супроводжуватися правильним спортивним харчуванням.

На жаль, просто харчуватися корисними натуральними продуктами (м'ясом, рибою, яйцями, фруктами, овочами і т. д.) недостатньо. Адже неможливо досягти необхідного співвідношення білків, жирів і вуглеводів, а тим більше вітамінів і мінералів, використовуючи тільки звичайні харчові продукти. Завжди вийде так, що в якомусь компоненті у вас буде надлишок, а в якомусь - дефіцит. А це обов'язково негативно позначиться на тих цілях, яких ви хочете досягти.

Якщо раніше більшість людей, які ходять в тренажерний зал, як мінімум з побоюванням ставилися до спортивних "порошків", то зараз майже всі знають, що без вживання харчових добавок досягти необхідних результатів (будь то збільшення м'язової маси, або набуття рельєфних м'язів, або зняття зайвої ваги і т. д.) практично неможливо.

Наведемо приклад. Є програми по збільшенню м'язової маси, в яких добова кількість кілокалорій становить 5-7 тисяч. Відповідно людина повинна з'їсти і засвоїти за добу 5-7 кг їжі. Кому це під силу? Саме тут на допомогу приходять спеціалізовані продукти спортивного харчування - швидкі в приготуванні, легкозасвоювані та прості в застосуванні.

Одним з міфів довгий час було те, що спортивне харчування - це продукти "хімічного" походження. Але це зовсім не так. Спортивне харчування являє собою концентрат звичайних продуктів, з яких за допомогою сучасних технологій очищення вилучені непотрібні компоненти, що спотворюють структуру раціону, побудованого на звичайній їжі. Зокрема, зі спортивних продуктів білкового походження вилучені насичені жири та надлишок вуглеводів; з продуктів углеводистого характеру видалений надлишковий жир, а кількість білків зведено до необхідного мінімуму і т. д.

Переваги спортивного харчування

Отже, основні плюси спортивного харчування перед натуральними продуктами для людей, що активно займаються спортом і поставили для себе певні цілі:

  • зручність вживання (компактні упаковки з чіткими рекомендаціями та дозуванням);
  • вітамінно-мінеральний комплекс, відсутній в натуральній їжі, де поряд з корисними речовинами є і шкідливі;
  • скорочення витрат на рідкісні та часто недоступні натуральні продукти;
  • оптимізація часу на харчування;
  • краще і прогнозоване засвоєння (у випадку з натурпродуктами цей процес часто непередбачуваний).

Висновки

Резюмуючи написане вище, скажімо, що спортивне харчування - це та ж їжа, тільки більш логічно скомпонована для людини, яка тренує своє тіло. Спортивне харчування допомагає оптимізувати денний прийом нутрієнтів (білка, вуглеводів) і зрушити процеси в твоєму організмі в бік зростання. Однак ні в якому разі не слід забувати і про натуральні продукти.

Харчові добавки повинні лише коригувати грамотно побудований раціон харчування. Фітохімічні речовини, що містяться в овочах і фруктах, надають на організм людини особливий вплив, яке не зможе надати жодна штучна добавка.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Як вибрати торгові ваги з ...

КОМЕНТАРІ