Як вибрати торгові ваги з точки зору функціональності?

Як вибрати торгові ваги з точки зору функціональності?

14.02.20 17:36 0 2754

У магазинах і супермаркетах ви навряд чи побачите застарілі моделі ваг - механічні. Сьогодні актуальними є питання: "Як вибрати ваги для торгівлі? Які врахувати особливості, а головне - що повинно входить у їх функціонал?".

Сертифікація

Питання автентичності важливе для всіх сфер торгівлі, а коли мова йде про точність зважування - тим більше. Оскільки за допомогою торгових ваг проводяться вимірювальні операції, причому з досить високою точністю, дане обладнання підлягає сертифікації в «Укрметртестстандарті». Його перевіряють за кількома параметрами, і, якщо заявлене якість підтверджується (і відповідає нормам), воно заноситься до Держреєстру вимірювальної техніки, а на самі торгові ваги ставиться спеціальна пломба з відміткою про дату проходження огляду. Надалі перевірка буде проводитися 1 раз на рік, а пломба з датою - змінюватися.

Як вибирати торгові ваги за характеристиками?

Основними характеристиками, на які варто звернути увагу при виборі ваг для торгівлі, є:

  • Ціна. Для багатьох покупців визначальним фактором є ціна, але в неї має входити кілька обов'язкових параметрів, без яких користування вагами буде не дуже комфортним.
  • Межа зважування. Найбільша границя зважування (НГЗ) - саме цей параметр визначає, яку максимальну масу можуть зважити ваги. Чим більшим буде цей показник, тим меншою буде точність обчислень. Зазвичай, моделі випускаються в діапазоні від 3 до 300 кг. Для прийому товару цілком достатньо 30-50 кг, для торгового залу - 15 кг. Склади, ринки та будь-які місця, де практикується оптовий продаж, вимагають більшого НГЗ - від 60 до 300 кг включно. Деякі моделі оснащуються сигналізацією, що оповіщає про перевантаження. Як правило, виріб має захист від перевантаження, що становить не менше 150 % від НГЗ.
  • Акумулятор і автономна робота. При пошуку відповіді на питання: "Як вибрати ваги для магазину?", практично кожна людина стикається з проблемою автономності пристроїв. Практично всі сучасні моделі мають акумулятори, завдяки яким можна брати обладнання з собою, а також використовувати при відключенні електроенергії. Термін роботи акумулятора безпосередньо зав'язаний на його ємності, ступеню зношеності та рівні заряду.

Вибір торгових ваг з урахуванням функціональності

Електронні моделі якісно відрізняються від механічних «побратимів» не тільки точністю, але і наявністю додаткового функціоналу. Так, основними функціями, на які варто звернути увагу, є:

  • Вага тари. При розрахунку підсумкової вартості товару не повинна враховуватися вага тари, в якій він міститься. Для цього є функція «компенсації тари», що передбачає зважування ємності, а потім - віднімання отриманого ваги з підсумкового зважування разом з товаром.
  • Список товарів. Є ряд продукції, яка продається найчастіше. Щоб спростити процес відпуску товару, можна внести в пам'ять ваг ціну за 1 кг певного продукту. Це дозволить скоротити кількість операцій для підрахунку суми, зменшить час очікування отримання результату, а також знизить ризик введення неправильних даних.
  • Підсумовування штучного і вагового товару. За допомогою вбудованого калькулятора можна зробити обчислення сум за ваговий та штучний товар, якщо вказати кількість та ціну за одиницю. Також хороший вибір ваг для торгівлі - це модель з обчисленням розміру здачі.

Окрім того, у продажу можна зустріти вироби зі специфічними функціями, наприклад: запам'ятовування обсягу проданих товарів за зміну, введення параметра «порція» для порівняння зважувати маси з наявної в пам'яті й т. д.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: ТОП-5 явних переваг ...
Наступна новина: Почему инвесторы в ...

КОМЕНТАРІ