Герб Білорусі замінять на «менш войовничий»,на ньому стане менше Росії

Герб Білорусі замінять на «менш войовничий»,на ньому стане менше Росії

15.02.20 15:01 0 2054
Міністерство юстиції Білорусі розробило поправки до закону про державні символи, які передбачають зміну національного герба, передає білоруська служба Радіо Свобода. За задумом авторів, новий герб повинен стати «менш войовничим», і на ньому буде менше Росії.

Над змінами, які в міністерстві називають «технічними», працювала геральдична рада при президенті. За твердженням міністра юстиції, зірка на теперішньому гербі носить «дещо войовничий характер». «Республіка Білорусь – миролюбна держава, яка зберігає нейтралітет, не розглядає агресію як спосіб своєї політики», – цитує міністерство білоруська служба Радіо Свобода.

Крім того, на гербі зміниться зображення земної кулі, випливає з проєкту, розміщеного на національному порталі правової інформації. Зараз на більшій частині герба зображена Росія, Фінляндія та скандинавські країни. У новій версії Білорусь опиниться в центрі, і велика частина зображення буде віддана європейським країнам.

Сучасний герб Білорусі був схвалений у результаті референдуму, ініційованого президентом Олександром Лукашенком, в 1995 році. До цього використовувався герб «Погоня», прийнятий у Великому князівстві Литовському. Зараз його продовжує використовувати частина опозиції.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Сенат США попередньо ...

КОМЕНТАРІ