США домовляється з талібами про тиждень перемир’я – Еспер

США домовляється з талібами про тиждень перемир’я – Еспер

15.02.20 09:49 0 550
Сполучені Штати та екстремістське угруповання «Талібан» обговорили «пропозицію» тижневого скорочення збройного протистояння, повідомив журналістам 13 лютого міністр оборони США Марк Еспер.

За його словами, відведення військ та подальші переговори з бойовиками відбуватимуться «залежно від обставин» та почнуться після деескалації насильства.

Читайте також: В Афганістані евакуювали останки загиблих американських військових із розбитого літака?

«Сполучені Штати та Талібан обговорили пропозицію семиденного скорочення насильства. Ми завжди говорили, що найкраще… рішення для Афганістану – це політична домовленість. Це буде безперервний оціночний процес по мірі того, як ми рухатимемося вперед – якщо рухатимемося», – заявив Еспер.

Державний секретар Майк Помпео повідомив про «доволі важливий прорив» у переговорах із талібами, який нібито відбувся останніми днями, проте не став вдаватися в деталі.?

Президент США Дональд Трамп досі формально не затвердив цю угоду. Очікується, що її деталі стануть відомі цього тижня на Мюнхенській безпековій конференції, де Еспер та Помпео зустрінуться з президентом Афганістану Ашрафом Гані.

Читайте також: Внаслідок удару американських безпілотників у Афганістані загинули 10 мирних жителів – влада?

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ, виступаючи на тій же конференції, що й Еспер, заявив, що бойовики «мають зрозуміти, що ніколи не переможуть на полі бою».

«Вони мають йти на реальні компроміси за столом переговорів», – зазначив Столтенберґ.

Таліби продовжують майже щоденні напади на афганських силовиків і військових США, а також урядовців Афганістану, хоча одночасно «Талібан» веде мирні переговори з посланцем США, що мають на меті дійти домовленості про завершення воєнного конфлікту в Афганістані.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі щосуботи ...

КОМЕНТАРІ