Коронавірусу на борту судна,яке йде з Китаю до Одеси,не може бути – МОЗ

Коронавірусу на борту судна,яке йде з Китаю до Одеси,не може бути – МОЗ

15.02.20 08:43 0 536
На борту судна «CMA CGM URAL» немає і не може бути хворих на китайський коронавірус 2019-nCoV, але його все одно перевірять. Про це Радіо Свобода повідомив директор Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров'я Віталій Гончаров.

«Ми отримали від капітана інформацію, що судно є безпечним з точку зору епідеміологічної безпеки. Проте співробітники лабораторного центру на водному транспорті України все одно зайдуть на борт судна, як тільки воно пришвартується. Минуло вже два інкубаційних періоди, там стовідсотково немає хворих», – повідомив Гончаров.

Читайте також: У Японії підтвердили першу смерть від коронавірусу?

Він також додав, що первинну перевірку судна проведе лоцман, який піднімається на борт ще до швартування. Інкубаційний період вірусу 2019-nCoV не перевищує три тижні – протягом цього часу хвороба мала проявитись.

Очікується, що судно зайде в порт близько 18 години 13 лютого. Як уточнила для Радіо Свобода голова пресслужби Одеського порту Юлія Пляшкова, скоріш за все, офіційна заява санітарно-карантинного відділу Одеського порту буде оприлюднена вже 14 лютого.

Наприкінці січня ЗМІ поширили заяву компанії CMA CGM, що на борту «CMA CGM URAL», яке близько місяця тому заходило в чотири китайські порти, захворіло шестеро моряків зі Шрі Ланки. Пізніше стало відомо, що всі вони одужали. Після цього повідомлення про можливе захворювання судно вже проходило перевірки в портах Туреччини і Румунії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В прокуратурі області ...
Наступна новина: За закладами дошкільної та ...

КОМЕНТАРІ