Канал ATR може зупинити мовлення на Крим вже в п’ятницю через борги

Канал ATR може зупинити мовлення на Крим вже в п’ятницю через борги

15.02.20 09:15 0 569
Кримськотатарський канал ATR може зупинити мовлення на анексований Крим вже 14 лютого через борги перед Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення. Про це канал заявив 13 лютого, опублікувавши лист, який генеральний директор Ленур Іслямов отримав від КРРТ.

Згідно з листом, борги каналу почали накопичуватися ще у вересні 2019 року. Нині їхня загальна сума складає понад 368 тисяч гривень.

«Концерн РРН наполягає терміново вжити заходів з погашення заборгованості та попереджає ТОВ «Телевізійна компанія Атлант-СВ» про те, що у разі відсутності конструктивної відповіді до 14 лютого 2020 року Концерн РРТ вимушений буде тимчасово призупинити надання телекомунікаційних послуг та звернутися про примусове стягнення заборгованості з пенями та штрафними санкціями», – йдеться в листі, який оприлюднив канал.

10 лютого кримськотатарський телеканал ATR заявив про блокування його рахунків і фінансування з держбюджету. Через це телеканал запустив марафон #SaveATR, з ефірами без ведучих і гостей.

Читайте також: Бородянський про ситуацію з ATR: влада намагається врегулювати ситуацію?

ATR інформує, що в 2019 році держава перерахувала телеканалу 15 мільйонів гривень підтримки 28 грудня, коли банки були закриті, і жодні операції не можна було провести. Відтак канал знідно з законом мусив повернути гроші державі.

«У 2020 році з держбюджету України на фінансування телеканалу виділено 50 мільйонів гривень. Частина цих грошей прийшла на рахунок ATR, але їх заблокувало казначейство», – повідомили на ATR.

Раніше у зв'язку з браком ресурсів телеканал ATR запустив збір коштів.

ATR отримує фінансову підтримку з державного бюджету з 2016 року за рахунок бюджетної програми розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, депортованих з території України.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі виклики ...
Наступна новина: В Тернополі сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ