Системи захисту від протікання води

Системи захисту від протікання води

16.02.20 10:38 0 4869

Протікання води в будинку — це неприємність, від якої ніхто не застрахований. Протікання і, як наслідок, затоплення, ведуть за собою фінансові витрати, які можуть стати вельми істотними. Доведеться робити ремонт собі й сусідам, якщо він відбудеться у квартирі. Щоб забезпечити захист від протікання води, сьогодні на ринку є широкий асортимент пристроїв і систем. Їх різноманітність досить велика: це можуть бути як прості сигналізатори, які подають звуковий сигнал при виявленні протікання, так і більш складні конструкції, здатні самі перекрити подачу води у квартирі.

Найпростіші сигналізатори працюють на батарейках, більш просунуті системи захисту активовані від мережі. Найбільш передові системи відключають подачу води автономно та мають функцію SMS повідомлення про аварію на мобільний телефон. До речі, в Україні придбати систему захисту від протікання води можна в інтернет-магазині https://hotpol.net/zaschita_ot_protechek_vodyi/.

система захисту від потопу

Можливості та особливості системи захисту від потопу

Дана система складається з декількох основних компонентів, серед яких спеціальні датчики, крани та панель управління. Систему можна придбати як комплектом так і окремо: електрокран, датчик протікання води, контролер. Якщо в водопровідній системі відбудеться збій або людина забуде закрити кран, чи лопне шланг змішувача або пральної машини — почнеться протікання води, датчик відразу спрацює. Зазвичай він приєднується до контролера дротом або по радіо сигналу, який миттєво передає сигнал на крани. Це призводить до швидкого перекривання водопровідної системи, через це водяний потік просто зупиняється.

Сучасні датчики відрізняються непоганим рівнем чутливості, можуть використовуватися на різноманітних об'єктах. Зазвичай вони відрізняються якістю матеріалу: пластмасові, металеві з хромованим покриття та інші. Довжина проводу може відрізнятися. Є і бездротові моделі датчиків, їх використовують коли не має можливості протягнути дріт, вони коштують дорожче. Відрізняється в них і ступінь захисту. Завдяки різноманітності моделей можна завжди знайти оптимальний датчик за адекватною вартістю.

датчик против затопления

Кран з електричним приводом вважається невід'ємною частиною сучасної захисної системи. Працює він від панелі управління, виготовляється з міцних високоякісних довговічних матеріалів. Відрізнятися може діаметр труби, швидкістю закриття крана та іншими характеристиками, завдяки чому можна вибрати потрібний кран під конкретні експлуатаційні потреби. Моделі від відомих виробників відрізняються підвищеним захистом, надійністю і якістю продукції.

Не зможе працювати вся система без спеціального модуля управління. Він являє собою контролер — це головний мозок усієї системи, на який надходять дані від датчиків і який подає сигнал на кран, та сповіщає господаря про виникнення потопу. У разі виникнення аварійної ситуації на об'єкті відбувається автоматичне перекривання води, яке виключає виникнення неприємностей з потопом.

Де найчастіше застосовуються?

Системи від протікання води можуть використовуватися в будь-яких приміщеннях, це можуть бути басейни, квартири, офіси, заміські та багатоквартирні будинки. Більш того систему захисту від протікання води можна під'єднати до "Розумного дому", багато людей застосовують системи від протікання разом з охоронними системами та в системах пожежогасіння та в інших напрямках. Для того, щоб система від протікання води працювала правильно, потрібно вибрати спеціальні датчики, які мають у своїй будові кілька електродів, що замикаються при контакті з водою. Далі від датчиків надходить сигнал до системи управління, яка в якості диспетчера передає сигнал до електрокранів які встановленні в системі водопостачання і там відбувається повне перекриття потоку води, а тому затоплення не відбувається.

датчик против затопления

Використовувати системи від протікання останнім часом популярно і максимально поширена в басейнах, квартирах і багатоповерхових будинках, як правило, система захисту від потопів, окупається за лічені секунди уже після першого спрацювання.

Найкраще поставити таку систему, ніж надалі оплачувати свій ремонт та сусідам знизу. У басейнах і інших приміщеннях подібного типу такі системи застосовуються для того, щоб не сталося великий витоку води та водопровідну систему не довелося лагодити повністю. З датчиками є можливість усунути протікання тільки в тому місці, де того вимагає вся система водопостачання або опалення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Перевага приватних клінік

КОМЕНТАРІ