У Рівненській області прокуратурою викрито групу осіб,які систематично чинили опір працівникам поліції під час документування незаконного видобутку бурштину

У Рівненській області прокуратурою викрито групу осіб,які систематично чинили опір працівникам поліції під час документування незаконного видобутку бурштину

17.02.20 08:05 0 633
Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництва у кримінальному провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 345, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 342, ч. 2 ст. 343, ч. 2 ст. 240 КК України (за фактами вчинення опору та погроз насильством працівникам правоохоронного органу, незаконного видобування корисних копалин - бурштину, а також незаконного поводження зі зброєю).

В межах кримінального провадження, на підставі ухвал слідчого судді, працівниками прокуратури, за оперативного супроводу співробітників Рівненського управління внутрішньої безпеки ДВБ НПУ, КОРД ГУНП, ТОР УПП в Рівненській області, Національної гвардії України проведено ряд обшуків у приватних помешканнях за місцем проживання фігурантів вчинення вказаних злочинів, а також осіб, які можуть бути причетними до прикриття вказаної незаконної діяльності, в одному із сіл Березнівського району, а також огляд місць незаконного видобування бурштину на землях лісового фонду.

За результатами проведених 13-14 лютого поточного року слідчих дій, викрито групу місцевих жителів, які в нічний час мали намір здійснити незаконний видобуток бурштину–сирцю в лісовому масиві на території Березнівського району, та які причетні до організації систематичного опору працівникам правоохоронних органів у 2019-2020 роках.

За результатами вжитих заходів вилучено засоби, які були заздалегідь підготовленні для видобутку бурштину (мотопомпи, пожежні рукави), засоби зв'язку та інші предмети, які мають значення речових доказів у кримінальному провадженні.

Наразі трьом особам уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 345, ч. 2 ст. 342 КК України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

На даний час встановлюються інші особи, причетні до вчинення злочинів, пов'язаних із опором та погрозами насильством працівникам правоохоронних органів та здійснення незаконної діяльності по видобутку і реалізації бурштину-сирцю.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Тернополі відбулися ...

КОМЕНТАРІ