Прокуратура АРК оголосила підозру трьом слідчим,що фабрикували «справу 26 лютого»

Прокуратура АРК оголосила підозру трьом слідчим,що фабрикували «справу 26 лютого»

17.02.20 09:54 0 669
Українська прокуратура Криму оголосила про підозру за статтею «порушення законів і звичаїв війни» трьом співробітникам силових структур, які займалися переслідуванням учасників мирного мітингу на підтримку територіальної цілісності України, що відбувався біля Верхової Ради АР Крим 26 лютого 2014 року. Серед затриманих тоді був заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

«У рамках «кримінальної справи», виконуючи вказівки кураторів з РФ та окупаційної влади, «слідчими» було здійснено незаконне затримання одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу, пред'явлено обвинувачення, ініційовано перед незаконно створеним судом питання про обрання, та у подальшому неодноразово – про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. «Слідство» окупаційними правоохоронцями проводилось однобічно, а докази збирались з єдиною метою – незаконно звинуватити особу у злочині, якого він не вчиняв», – мовиться у повідомленні.

За даними прокуратури, усіх трьох підозрюваних оголосили у розшук.

28 січня прокуратура АРК оголосила у цій же справі підозру судді. За даними проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, йдеться про суддю Олексія Козирева.

На сайті прокуратури, однак, зазначається, що всього у цій справі вони оголосили про підозру трьом суддям в анексованому Криму

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У столиці Росії влада ...
Наступна новина: Мін’юст: 2 тисячі пар ...

КОМЕНТАРІ