У Тернополі відбувся мітинг – реквієм за загиблими воїнами – афганцями

У Тернополі відбувся мітинг – реквієм за загиблими воїнами – афганцями

17.02.20 09:26 0 641
З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-ї річниця виведення військ з Афганістану у тернопільському парку Національного відродження відбулося віче-реквієм та покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям.

У поминальній панахиді взяли участь військовослужбовці, представники громадськості та міської ради.

«Війна в Афганістані – це трагедія сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати. Але ця далека війна дала Україні свою рідну військову еліту. Без якої б не відбулася і не втрималася незалежна України, - відзначив міський голова Тернополя Сергій Надал. - Саме «воїни-афганці» одні з перших вийшли на Майдан, брали активну участь у найжорстокіших протистояннях. А вже через декілька місяців добровільно вирушили захищати Україну на Схід. ми віддаємо шану всім афганцям-захисникам Батьківщини - і живим, і тим, хто загинув у бою».

Як додав Сергій Надал, жертовність і відданість у захисті забути неможливо. Це наше минуле, наша історія – історія українського народу. Наш обов’язок - підтримувати ветеранів, що повернулися із пекла війни.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Долар втратив чотири ...

КОМЕНТАРІ