Громадянин Сербії пішки рушив до Москви вітати Путіна

Громадянин Сербії пішки рушив до Москви вітати Путіна

17.02.20 13:35 0 1290
У Сербії в День державності головним ньюзмейкером став 72-річний Мілован Мілутінович, який пішки вирушив до столиці Росії Москви з міста Ужіце, що в центральній Сербії. Він прагне прибути до російської столиці 9 травня й особисто вітати президента Путіна з Днем перемоги. Мілутінович планує подолати 2640 кілометрів. Він готувався в дорогу упродовж шести місяців. Сербські ЗМІ не уточнюють хто фінансує поїздку цього москвофіла та чи до його заходу причетні державні органи.

День державності, який відзначають у Сербії 15 лютого, встановлений на честь річниці повстання проти турків 1804 року й першої сербської конституції 1835 року.

Президент Сербії Александар Вучич на честь національного свята відзначив державними орденами президента Чеської Республіки Мілоша Земана й австрійського письменника Петера Хандке. Згадані в минулому надавали підтримку режимові колишнього сербського лідера Слободана Мілошевича. Після прибуття до Белграда Земан заявив: «Люблю Сербію. Не люблю Косова». Лауреат нобелівської премії Хандке не приїхав на урочистість.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ