Звернення міського голови Тернополя з нагоди дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

Звернення міського голови Тернополя з нагоди дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

18.02.20 09:51 0 709
Дорогі тернополяни! Українці!

17 лютого українці відзначають річницю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

ми вшановуємо пам’ять справжнього Провідника українського народу. Бо Патріарх Йосиф дав нам орієнтири не лише у духовному, але й в суспільно-політичному житті.

Патріарх Йосип вчив любити і здобувати Україну. Він говорив: «Патріотизм і дбання про добро своєї нації вважалися завжди за Богом дані обов’язки. Добро нації треба деколи боронити перед ворогами чи внутрішніми чинниками, які інакше довели б до занедбання основних потреб народу».

Право українців бути собою, право шанувати своїх героїв і свої традиції, право самостійно порядкувати у своїй хаті, дане нам Богом.

Патріарх Йосип доносив усьому світові — українці є окремим державницьким народом, що перебуває під окупацією. Тому цього голосу так боявся авторитарний радянський режим.

Своїм життям він доводив, що Церкву і Україну любить більше, ніж власне життя.

Патріарх був прикладом для священництва УГКЦ, котрі давали моральну підтримку українцям, що потрапили у табори через свої переконання.

Завдяки цьому десятки тисяч громадян повернутися додому незломленими і готовими боротися далі. Без цього не було б національного відродження у 1990-х.

Патріарх закликав українців любити і шанувати свої традиції. Берегти і розвивати духовні цінності. Вчитися і отримувати нові знання. Здобути і зберегти свою національну державу.

Ці настанови залишаються актуальними досі. Тож вшануємо постать Патріарха Йосипа і живімо за його настановами!

Міський голова Тернополя Сергій Надал

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількість інфікованих ...
Наступна новина: Пристайко розповів про ...

КОМЕНТАРІ