У МОЗ розповіли про алгоритм евакуації українців та іноземців до України з Хубею

У МОЗ розповіли про алгоритм евакуації українців та іноземців до України з Хубею

18.02.20 14:38 0 2264
Громадяни України та інших країн, яких евакуюють з китайського Хубею, прибудуть до Украни в четвер 19 лютого, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко на брифінгу 17 лютого.

«Літак за українцями відлітає у вівторок, прибуття очікуємо в четвер на територію України. Сплановано всі заходи, на урядовому оперативному штабі затверджений алгоритм прийому, супроводу і поселення українців в обсерваторі, а також відпрацьовано й виділено кошти з резервного фонду бюджету для утримання евакуйованих осіб впродовж щонайменше 14 днів в ізоляції і без контакту із оточенням на території України», – розповів він.

За словами Ляшка, алгоритм передбачає участь як МОЗ, так і регіональних управлінь охорони здоров'я.

Читайте також: Коронавірус: першу хвору росіянку виявили на борту круїзного лайнера?

«Рейс із місця буде супроводжувати команда нашої установи в Міністерстві охорони здоров'я, яка опікується медициною катастроф, медики весь час перебуватимуть на борту і в подальшому ці ж медики будуть проводити медико-санітарне спостереження як мінімум двічі на день серед всіх, хто перебуває в обсерваторі. Додатково всі, хто перебуває в обсерваторі, матимуть контакти медичних працівників, щоб у разі погіршення їхнього стану здоров'я або появи симптомів, які можуть свідчити про розвиток гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом, їх було госпіталізовано в інфекційний стаціонар, боксоване відділення, де буде надаватися медична допомога і проводитися подальша діагностика», – каже урядовець.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Частково вироблена в ...
Наступна новина: Біля посольства Ірану в ...

КОМЕНТАРІ