Ультразвукова чистка зубів: суть,переваги,показання та особливості

Ультразвукова чистка зубів: суть,переваги,показання та особливості

19.02.20 23:23 0 2406

Ультразвукова чистка визнана найбезпечнішим і досить ефективним методом професійного чищення зубів. Пропонуємо вам зрозуміти суть і призначення цієї процедури. Ну а розповість нам про це співробітник центру імплантації та стоматологічної реабілітації «Cиметрика», в якому безпосередньо проводиться ультразвукова чистка зубів у Львові.

Суть методу

Суть ультразвукової чистки зубів полягає в знятті каменю та нальоту з емалі. Для цієї мети використовують спеціальний прилад — ультразвуковий скалер. Принцип очищення зубної поверхні полягає в вібраційному впливі апарату. Завдяки ультразвуковому чищенню зубів з їх поверхні досить просто відділяється камінь і наліт, а емаль — не пошкоджується.

Важливо розуміти, що зубний камінь — дуже тверде утворення, яке практично не піддається механічному чищенню. Хімічний же спосіб — істотно порушує цілісність емалі. А ультразвукова чистка зубів якраз є найефективнішою та самою безпечною в цьому плані. Правильно підібрана амплітуда і частота хвиль ультразвуку — якісно відділяє наліт і камінь з емалі, не впливаючи на її цілісність.

Показання

Ультразвукове чищення зубів необхідне для:

  • очищення каналів в коренях зуба;
  • усунення нальоту з зубних поверхонь та каменю;
  • полірування емалі;
  • звільнення пародонтальних кишень від патологічного вмісту;
  • в разі галітоза, каріозних процесів і кровоточивості ясен.

Переваги:

  • Відмінний профілактичний засіб від каменю та нальоту на зубах.
  • Дозволяє зберегти зуби та ясна здоровими.
  • Відбілює зуби на кілька тонів.
  • Абсолютна безболісність процедури.
  • Проводиться досить швидко (зазвичай за 1 годину).

Особливості методики

Необхідно сказати, що ультразвукова чистка зубів практично не проводиться як окрема процедура. Зазвичай вона поєднується з Air Flow або ж виступає в якості додаткової міри при кюретажі пародонтальних кишень. У першому випадку, крім ультразвукових хвиль, в ротову порожнину подається струмінь води, повітря та соди. Таким чином вдається позбутися від нальоту темного кольору, а також повернути гладкість зубної поверхні. А в другому випадку чистка ультразвуком необхідна для того щоб зняти зубний камінь під яснами.

Пам'ятайте, що з чищення ультразвуком бажано починати лікування ясен і зубів. Тим більше що подібна процедура сприяє міцному з'єднанню пломбувального матеріалу із зубною поверхнею.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: У Пакистані внаслідок ...

КОМЕНТАРІ