Прокуратурою Рівненської області попереджено вибуття з власності товариства,частка держави в якому становить понад 50%,нерухомості загальною вартістю 40 млн. гривень

Прокуратурою Рівненської області попереджено вибуття з власності товариства,частка держави в якому становить понад 50%,нерухомості загальною вартістю 40 млн. гривень

20.02.20 09:06 0 622
Як вже раніше повідомлялось, рішенням господарського суду Рівненської області від 24.04.2017 задоволено позов Регіонального відділення Фонду державного майна України по Рівненській області (далі - РВ ФДМ України по Рівненській області) до ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» та ПП фірми «Інтерекопласт», за участю прокуратури області, та визнано недійсними договори купівлі-продажу нерухомого майна загальною вартістю 40 млн. гривень.

Однак, ПП фірмою «Інтерекопласт» подано до господарського суду заяву про перегляд вказаного судового рішення за нововиявленими обставинами, яку 24.10.2018 задоволено.

Не погоджуючись з висновками суду, прокуратурою області внесено апеляційну скаргу. Оскільки, обставини, які зазначені відповідачем в заяві не є нововиявленими та не спростовують факт відчуження майна ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» за балансовою вартістю, а не за ринковою, як це передбачено законом.

У той же час, укладення оспорюваних договорів купівлі-продажу нерухомого майна призвело до погіршення майнового стану товариства, а відтак вплинуло на права РВ ФДМ України по Рівненській області як акціонера з часткою у статутному капіталі товариства в розмірі 50% + 1 акція, під час розподілу прибутку товариства (з одержанням своєї частки) від господарської діяльності товариства.

Тому, суд апеляційної інстанції погодився з доводами прокурора та 13.02.2020 задоволив апеляційну скаргу прокуратури, скасував рішення суду першої інстанції та відмовив у задоволенні заяви ПП фірми «Інтерекопласт».

Відтак, за активної позиції прокуратури області попереджено вибуття з власності товариства, частка держави в якому становить понад 50%, нерухомості загальною вартістю 40 млн. грн. та захищено інтереси держави в особі РВ ФДМ України, як акціонера ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З електроопор на вул. ...
Наступна новина: До кінця 2020 року ...

КОМЕНТАРІ