Рівненщина: виявлено факт закупівлі медичного обладнання лікувальними закладами області за завищеними цінами

Рівненщина: виявлено факт закупівлі медичного обладнання лікувальними закладами області за завищеними цінами

20.02.20 08:22 0 493
Прокуратура Рівненської області продовжує вживати заходи, направлені на виявлення порушень у бюджетній сфері.

Так, за результатами вжиття спільних заходів з УСБУ в Рівненській області, виявлено можливі порушення вимог законодавства при закупівлі комунальним закладом «Рівненська обласна клінічна лікарня» та комунальним некомерційним підприємством «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради за бюджетні кошти для потреб населення медичного обладнання.

Зазначеними лікувальними закладами упродовж 2018-2019 років здійснено закупівлю спеціалізованого медичного обладнання та інвентарю (ліжок для хворих з гідравлічним приводом, тумб приліжкових медичних, стаціонарної ангіографічної системи для використання в інтервенційній кардіології та загальної ангіографії), за цінами значно вище середньоринкових.

Сума збитків, заподіяних в результаті проведених закупівель, ймовірно становить понад 500 тис. грн.

За вищевказаними фактами прокуратурою розпочато досудове розслідування у двох кримінальних провадженнях за ч. 3 ст. 191 КК України (привласнення та розтрата майна, вчиненого за попередньої змовою групою осіб), досудове розслідування доручено здійснювати слідчому відділу Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі вшанували ...
Наступна новина: Тернопільській міській ...

КОМЕНТАРІ