До Тернополя привезуть Реліквію Тернового Вінка Ісуса Христа

До Тернополя привезуть Реліквію Тернового Вінка Ісуса Христа

20.02.20 08:36 0 623
28 березня до тернопільського Архикатедрального Собору Непорочного зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ привезуть частину однієї з найбільших Святих Реліквій християнства - Тернового Вінка Ісуса Христа. Рада монахів абатства Святого Петра в Солем, що поблизу Парижа, відгукнувшись на прохання архиєпископа і митрополита Тернопільського-Зборівського Василія Семенюка, погодилася дати цю святиню для почитання та вшанування у нашому місті, зважаючи на потребу миру та єдності в Україні.

Терновий вінок Ісуса Христа зберігається в Соборі Паризької Богоматері і вперше за сто років покине територію абатства та здійснить паломництво в Україну, а зокрема, у Тернопіль та Марійський духовний центр Зарваниця. Знаковим є те, що прибуде реліквія саме у період Великого посту.

«Тернопіль – це місто, яке достойне приймати такі великі святі реліквії, особливі ті, що мали вплив на розвиток людства. Місто вже має досвід у прийнятті та молитовному почитанні таких великих святинь,- зазначає міський голова Сергій Надал. - Дуже символічно, що перебування реліквії у Тернополі випадає на час Великого посту, коли є можливість нам усім переосмислити по – особливому ті великі страждання і муки, які взяв на себе Ісус Христос».

Очільник міста подякував Високоприосвященному архиєпископу і митрополиту Василю Семенюку за сприяння, благословення і надану можливість для тернополян торкнутися святині.

З 26 до 28 березня реліквія перебуватиме у Соборі Зарваницької Матері Божої, а уже з 28 березня до 2 квітня схилити голову перед Терновим вінком Ісуса Христа можна буде у тернопільському Архикатедральному Соборі Непорочного зачаття.

Вся детальна інформація буде згодом на сайті Тернопільсько – Зборівської Архиєпархії УГКЦ.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Локацію для карантину ...
Наступна новина: Прокуратурою Рівненської ...

КОМЕНТАРІ