МЗС викликало представника Росії через арешт рибалок в Азовському морі,прокуратура АРК відкрила справу

МЗС викликало представника Росії через арешт рибалок в Азовському морі,прокуратура АРК відкрила справу

20.02.20 08:54 0 580
Міністерство закордонних справ викликало тимчасового повіреного у справах Росії в Україні через затримання чотирьох українських рибалок – про це йдеться в повідомленні МЗС 17 лютого.

«До Міністерства закордонних справ України було викликано тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні та висловлено протест у зв'язку із затриманням російською стороною чотирьох українських рибалок в Азовському морі», – заявляє відомство.

Міністерство озвучило вимогу до Москви дотримуватися своїх міжнародних зобов'язань і надати інформацію щодо обставин затримання українського судна.

Читайте також: Депутат від «Слуги народу» назвав ймовірні імена затриманих Росією рибалок?

«У ході зустрічі російській стороні було передано вимогу невідкладно звільнити українських рибалок, риболовецьке судно та повернути весь риболовецький інвентар. Українська сторона вчергове підтверджує принципову позицію щодо незмінності закріпленого в Конституції України та міжнародно визнаного статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь як невід'ємної частини суверенної території України», – заявляють у дипломатичній установі.

Своєю чергою прокуратура Автономної республіки Крим повідомила, що ще 15 лютого відкрила кримінальне провадження через незаконне захоплення українського судна і чотирьох рибалок на його борту.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим Нацполіцією розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного захоплення так званими «співробітниками прикордонного управління ФСБ Росії» українського судна з чотирма особами на борту», – заявляє прокуратура анексованого Криму.

Читайте також: Суд в окупованому Криму заарештував на 10 діб чотирьох українських рибалок, захоплених в Азовському морі?

Прикордонне управління Федеральної служби безпеки Росії повідомило 15 лютого, що затримало в Азовському українське судно з чотирма громадянами України на борту.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) повідомило, що відстежує ситуацію із затриманням громадян України Росією 15 лютого.

Раніше контррозвідка СБУ повідомляла, що фіксує порушення норм міжнародного права з боку співробітників ФСБ Росії щодо громадян України, які здійснюють вилов риби в акваторії Азовського моря.

Останнім часом Чорне море, як і Азовське море та Керченська протока стали місцями активних дій військово-морського флоту й інших морських формувань Росії, які створюють загрози і цивільному судноплавству, і діям українських військових моряків.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ