Топпер або футон — в чому різниця?

Топпер або футон — в чому різниця?

21.02.20 23:31 0 1348

Сон на ліжку або дивані став некомфортним? Через деякий час наші спальні місця втрачають колишню зручність. Все ж матеріал має властивість зношуватися. Але якщо з зовнішньої оббивки все зрозуміло, то як бути з «начинкою»? Звичайно, завжди можна замінити той чи інший предмет меблів, вибравши нову та більш м'яку модель. Але чи є сенс заново платити, якщо можна виправити ситуацію. Повернути втрачену зручність допоможе футон або топпер. Деякі люди помилково плутають їх, або припускають, що це одне і теж. Адже на вигляд вони дуже схожі, та й відносяться до постільної білизни. Але як би не здавалася на перший погляд, між цими виробами є ряд відмінностей. Ну а в чому вони полягають нам розповість співробітник інтернет-магазину https://matrason.ua/.

Футон

Він являє собою традиційну японську постільну приналежність, яку розстеляли на ніч, і вранці прибирали в шафу.

Особливості даного матраца:

  • Багатошаровість.
  • Невелика товщина.

Якщо в Японії його використовують в якості спального місця, то в Україні лише в ролі матраца (часто замість ортопедичного) або наматрасника. Адже підлоги у нас не такі вже й теплі (якщо звісно у вас немає підлоги з підігрівом). Коштує він відносно недорого, і придбати його може будь-яка людина. Розклавши футон на дивані або розкладачці, ви забезпечите собі здоровий та повноцінний сон. Він прекрасно згладжує всі нерівності, забезпечуючи комфортний відпочинок в будь-який час доби.

Переваги:

  • Комфортний і зручний. Футон не такий жорсткий, як ортопедичні матраци.
  • Зовнішній вигляд. Через велику популярність, на ринку є безліч моделей різних кольорів і малюнків. Цього навіть можна використовувати в якості м'якого сидіння для садових меблів.
  • Простий в експлуатації. Хоча на перший погляд він і здається дуже великим, його можна компактно згорнути та покласти на зберігання в шафу або тумбочку.

Топпер

На відміну від свого попередника, він не є самостійним виробом, а йде як додаток. Укладають його зверху на матрац або м'яку спальну меблі.

Особливості:

  • Служить для коригування нерівностей поверхні.
  • Виготовляється весь з одного матеріалу (на відміну від футона).
  • Вартість такого виробу теж не висока, так що у вас буде можливість повернути до життя старе спальне місце, яке за роки використання стало не таким вже й зручним.

Переваги:

  • Ортопедичний ефект.
  • Завдяки йому є можливість створити комфортне спальне місце.
  • Невелика товщина.

Як ви можете бачити, і перший і другий варіант в основному використовують для згладжування нерівностей поверхні, щоб забезпечити більш комфортний відпочинок. Вони зручні у використанні та компактні. Їх завжди можна без проблем скрутити і прибрати подалі.

Основна відмінність лише в тому, що футон може використовуватися як окреме спальне місце, так і як доповнення до нього. Він багатошаровий, в той час як топпер складається з одного і того ж матеріалу. Також топпер йде всього лише доповненням до ліжка або дивана, але ніяк не є спальним місцем.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Преимущества раздвижной ...

КОМЕНТАРІ