Зеленський у новому зверненні щодо подій у Нових Санжарах: «найстрашніший вірус – це вірус ненависті»

Зеленський у новому зверненні щодо подій у Нових Санжарах: «найстрашніший вірус – це вірус ненависті»

22.02.20 08:00 0 1075
Президент України Володимир Зеленський виступив із новим відеозверненням із приводу заворушень, які спалахнули попереднього дня в селищі Нові Санжари на Полтавщині проти прибуття евакуйованих із Китаю до місцевого медичного центру на карантин-спостереження (обсервацію).

Говорячи про евакуйованих українців, він наголосив, що всі вони пройшли обстеження і не є хворими, а також що вони «чекали на інший прийом» на батьківщині.

Зеленський вважає, що особи, винні в нагнітанні ситуації навколо повернення на батьківщину з китайського Уханю громадян країни, мають понести покарання, але закликає не таврувати жителів окремих місцевостей України, а це, крім Полтавщини нині, також були, зокрема, Львівщина і Тернопільщина, де напередодні, після перших чуток про можливість прибуття евакуйованих до місцевих медзакладів, теж відбулися протести проти цього.

«Я розумію, що в певної частини місцевих мешканців виникли занепокоєння. Ми знаємо, що дехто свідомо і навмисно сіяв серед людей паніку, а потім підбурював до цього дикунства. Замовники і організатори понесуть відповідальність», – заявив президент.

«Усі фото- і телекамери зафіксували обличчя багатьох людей, які організували масові заворушення. Це – відомі світові «вірусологи» у спортивних костюмах. Раніше вони вже були помічені як «поважні аграрії», які виступають проти ринку землі. Усім режисерам-постановникам цього погорілого театру, який, мабуть, готується до нових вистав, я хочу сказати: є моменти, коли немає інтересів влади чи опозиції, є інтереси України», – додав він.

«Часи, коли можна заробляти політичні бали ціною громадського порядку і національної безпеки, закінчилися. Вчора, за вашими настановами, не просто кидали каміння в автобуси з людьми – це було каміння в залишки вашої гідності, порядності та честі. А тому ще раз підкреслюю: замовники й організатори понесуть відповідальність», – сказав Зеленський.

Зеленський запевнив, що влада підготувала безпечні умови перебування в обсервації в медцентрі в Нових Санжарах, усі евакуйовані і медичний персонал забезпечені засобами індивідуального захисту і перебувають під цілодобовим наглядом лікарів, і наразі ніхто не має симптомів ГРВІ, в тому числі підвищеної температури.

« будуть проведені контрольні тести на наявність ознак вірусу. Результати тестів будуть повідомлені найближчим часом. Ситуація стабільна і контрольована», – заявив Зеленський.

Він також наголосив: «Дорогі українці, в наступні два тижні ми маємо з честю пройти цей тест на зрілість. Маємо зберігати холодну голову і відкрите серце. Довіряти не гучним заголовкам і «фейкам», а логічному мисленню й здоровому глуздові».

«Пам'ятаймо, що найстрашніший вірус – це вірус ненависті. Його симптоми одразу помітні: у якийсь момент ти забуваєш, що ти – людина, а поруч з тобою – такі ж самі люди. Я бажаю всім нам міцного імунітету від цього вірусу, і від усіх інших», – додав президент.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Основные преимущества ...
Наступна новина: Грузія і Велика Британія ...

КОМЕНТАРІ