У Сербії заарештували п’ятьох людей за незаконне переправлення 140 мігрантів через кордон

У Сербії заарештували п’ятьох людей за незаконне переправлення 140 мігрантів через кордон

22.02.20 14:18 0 1071
Сербські правоохоронці заарештували п'ятьох людей за допомогу 140 мігрантам у перетині кордону, повідомляє балканська служба Радіо Свобода. Як заявила прокуратура країни 19 лютого, затримані допомагали людям неофіційно потрапити в сусідню Боснію і Герцеговину.

«Починаючи з листопада минулого року група підозрюваних незаконно переправляла мігрантів автобусом з Белграду до кордону з Боснією та Герцеговиною», – йдеться в заяві правоохоронців.

Група, яку очолював сирієць за походженням, також використовувала човни, аби перетнути ріку Дріну та потрапити на територію Боснії.

Читайте також: Італійський союзник Кремля може постати перед судом через мігрантів?

Один із підозрюваних переховується. За даними сербської влади, група отримала близько 17 тисяч євро (еквівалент 18 тисяч доларів) за свої дії.

Мігранти, які потрапляють до Боснії і Герцеговини, звідти намагаються перетнути кордон із Хорватією, яка є членом Європейського Союзу.

За даними боснійського уряду, у 2019 році до цієї країни потрапили близько 29 тисяч біженців. Чимало з них тікають від війни та бідності в рідних країнах (зокрема Сирії, Іраку, Афганістану та Ємену) і намагаються перетнути Балкани на шляху до більш розвинутих європейських країн.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ціни на газ у березні ...
Наступна новина: Почему стоит позволить ...

КОМЕНТАРІ