Грузія і Велика Британія звинуватили ГРУ в масштабній кібератаці

Грузія і Велика Британія звинуватили ГРУ в масштабній кібератаці

22.02.20 08:04 0 563
Міністерство закордонних справ Грузії поклало на російську військову розвідку (Головне управління Генштабу, також відоме як ГРУ) відповідальність за масштабну кібератаку на грузинські сервери і веб-сайти у жовтні минулого року.

Як стверджується у заяві МЗС Грузії, метою кібератаки 28 жовтня 2019 року були сайти адміністрації президента Грузії, різних органів влади, комерційних компаній і ЗМІ.

«Метою кібератаки був підрив національної безпеки Грузії, нанесення шкоди населенню країни, внести розлад у діяльність державних структур і в суспільство», – мовиться у заяві.

У ній наголошується, що причетність ГРУ доведена в ході розслідування, під час якого була використана інформація іноземних партнерів Грузії.

Одним з цих партнерів була Велика Британія. За даними Національного центру кібербезпеки, ГРУ організувала кібератаки проти Грузії «з високим ступенем ймовірності». У заяві глави МЗС Великої Британії Домініка Раабе кібератаки названі абсолютно неприйнятними. Там же мовиться, що Британія і її партнери продовжать викривати «небезпечну діяльність» ГРУ.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Рівненщини ...
Наступна новина: Доба на фронті: 10 ...

КОМЕНТАРІ