В Ірані вважають недемократичними санкції США проти іранських урядовців через вибори

В Ірані вважають недемократичними санкції США проти іранських урядовців через вибори

22.02.20 08:17 0 506
В Ірані засудили намір Сполучених Штатів запровадити обмежувальні заходи проти п'яти членів іранської Ради Вартових через звинувачення у фальсифікації прийдешніх виборів. Відповідну заяву зробив у Твітері вранці 21 лютого один з чиновників, на яких поширюються санкції – речник Ради Вартових Аббас Кадходаеї.

«Американський режим показав своїми нелегальними санкціями… щодо членів Ради Вартових, що він не має нічого спільного з демократією. Тепер ми ще більше налаштовані захистити волевиявлення людей», – заявив Кадїодаеї.

Напередодні Міністерство фінансів США заявило про намір запровадити санкції проти кількох членів Ради Вартових Ірану та Комітету нагляду за виборами. Вашингтон звинувачує урядовців у дискваліфікації кандидатів, які не поділяють політику Верховного лідера країни Аятолли Алі Хаменеї.

Серед підсанкційних чиновників – впливовий клірик Ахмад Джаннаті, який також є секретарем Ради Вартових. Як заявив 20 лютого спеціальний представник Державного департаменту з питань Ірану Брайан Гук, Джаннаті причетний до «відсіювання» кандидатів на виборах.

Читайте також: Вибори в Ірані: хто не проголосує, «піде до пекла»

За даними Гука, виборчий комітет «відмовив понад 7 тисячам кандидатів у праві балотуватися до парламенту» на виборах. На додачу ще 90 чинних членів парламенту не допустили до перевиборів.

Міністерство внутрішніх справ Ірану повідомляло, що з передвиборчих перегонів зняли 9 тисяч кандидатів.

Держсекретар США Майк Помпео у своїй заяві звинуватив кліриків і зокрема Джаннаті у тому, що вони «забирали в іранського народу можливість зробити реальний вибір у кабінці для голосування останній 41 рік».

Згідно з санкційними обмеженнями, майно підсканційних осіб у США заморожене, громадянам Сполучених Штатів заборонено співпрацю з ними, яка передбачає взаємодію з будь-якою власністю чи майновими правами.

Вибори парламенту Ірану відбуваються 21 лютого.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: День на фронті: 7 ...
Наступна новина: ОГП та СБУ заявляють про ...

КОМЕНТАРІ