На літак,який евакуює українців з Уханю,не допустили чотирьох людей – заступник голови МОЗ

На літак,який евакуює українців з Уханю,не допустили чотирьох людей – заступник голови МОЗ

22.02.20 15:23 0 1433
За результатами перевірки українців та іноземців, яких Київ евакуює з китайської провінції Ухань через спалах коронавірусу, чотирьох людей не допустили на борт літака. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна».

Він нагадав, що така перевірка анонсувалася раніше.

«На етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт чотирьох людей, три з них українці і одна іноземка. Після цього українські фахівці, медики, які супроводжують цей рейс, провели додатково фінальний огляд. Всього на борт допущено 73 людини. По прибутті вони будуть розміщені в обсервації у визначеному урядом об'єкті. Ті, кого не було допущено до евакуації, перебувають зараз під наглядом китайських лікарів і на постійному зв'язку з консульською службою», – розповів Ляшко.

Він також попросив українців «зберігати здоровий глузд та розуміння, що у будь-якій ситуації треба залишатися людьми».

Читайте також: В Ірані померли двоє людей, в яких діагностували коронавірус COVID-19?

«Ми забираємо людей, які й так переживають непростий період. Серед евакуйованих – сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Наш обов'язок – забрати їх та створити максимально комфортні умови. І це стосується не тільки організації перельоту та облаштування їхнього побуту, але й прийняття їх іншими українцями. Невже в такій великій країні немає місця для менше сотні громадян, які опинилися в складній ситуації? Невже нація, як так багато говорить про соборність, солідарність, може відвертатися від своїх людей тільки тому, що піддалася абсолютно необґрунтованій паніці?» – запитав представник МОЗ.

Ляшко не відповів на питання ведучого щодо того, де саме сяде літак та де розмістять евакуйованих, пообіцявши, що ця інформація стане відомою завтра.

Читайте також: Центр громадського здоров'я оприлюднив рекомендації роботодавцям щодо коронавірусу?

19 лютого ЗМІ повідомляли про протести мешканців Тернопільської області через те, що в одному з місцевих санаторіїв нібито планують розмістити евакуйованих з Китаю людей на 14-денну обсервацію.

Літак із евакуйованими громадянами України та ще кількох країн вирушив з Уханю увечері 19 лютого.

Новий вірус з'явився в Китаї в грудні минулого року. Відтоді у світі інфіковано майже 75 тисяч людей, при цьому понад 2 тисячі людей померли, переважно – в Китаї.

В Україні підтверджених випадків коронавірусу, за даними МОЗ, немає.

Двоє інфікованих українців з круїзного лайнера Diamond princess перебувають у лікарні японської Йокогами.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зеленський назвав ...
Наступна новина: Как бороться с ...

КОМЕНТАРІ