«Укрзалізниця»: коронавірус у пасажирки з Китаю,яку зняли з потяга в Росії,не підтвердився

«Укрзалізниця»: коронавірус у пасажирки з Китаю,яку зняли з потяга в Росії,не підтвердився

22.02.20 10:01 0 527
Громадянку Китаю, яку зняли з потяга «Київ-Москва», госпіталізували у Брянській обласній інфекційній лікарні, лабораторні дослідження не підтвердили в неї коронавірус COVID-19, повідомляє «Укрзалізниця».

Інші пасажири з вагону, за повідомленням, пройшли медичний огляд у Москві, ознак захорювання у них не виявили.

Читайте також: «Укрзалізниця»: поїзд, від якого відчепили вагон через підозру на коронавірус, прибув до Москви?

«Поїзд пройшов санітарну обробку та готується до повернення в Україну. Фахівці «Укрзалізниці» на постійному зв'язку з поїзною бригадою. За інформацією російської сторони, результати лабораторних досліджень громадянки Китаю на новий коронавірус – негативні. Вона перебуває у Брянській обласній інфекційній лікарні. Із числа контактних осіб по вагону у інфекційну лікарню також госпіталізовано п'ятьох громадян України (двох чоловіків і трьох жінок). Їхній стан нормальний, скарг немає, проводяться лабораторні дослідження», – йдеться в заяві.

Також, додають в пресслужбі перевізника, у відчепленому вагоні перебувають шестеро громадян України, які відмовилися від госпіталізації. «Укрзалізниця» повідомляє, що вагон забезпечений їжею, опаленням та санітарними умовами.

Читайте також: Коронавірус на Diamond Princess: карантин закінчується для одних, але починається для інших?

«Після отримання результатів лабораторних досліджень пасажирів, буде прийнято рішення щодо їхнього подальшого прямування та повернення вагону, який перебуває на санітарній стоянці у Брянську», – пояснюють у компанії.

За повідомленням, ситуацію контролює Міністерство інфраструктури України.

21 лютого стало відомо, що громадянку Китаю із симптомами респіраторного захворювання виявили під час проходження митно-прикордонного контролю на залізничній станції Суземка (РФ) та госпіталізували у Брянську. Усіх інших пасажирів, які були з нею у вагоні, ізолювали, вагон відчепили.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МОЗ: за межами Китаю ...
Наступна новина: Прокуратурою повідомлено ...

КОМЕНТАРІ