ДПСУ заборонила в’їзд до України двом російським лекторам,які відвідували Крим

ДПСУ заборонила в’їзд до України двом російським лекторам,які відвідували Крим

22.02.20 12:34 0 582
Державна прикордонна служба України заборонила на три роки в'їзд до України двом російським фахівцям у сфері журналістики та соціальних комунікацій, які незаконно відвідували анексований Крим. про це ДПСУ повідомила 21 лютого.

За даними відомства, двоє росіян прямували до Києва, щоб провести лекцію на тему «Як маніпулювати людьми у ЗМІ та соцмережах», їх зупинили 20 лютого в аеропорту «Київ» («Жуляни»).

Імен чоловіків прикордонники не повідомляють. Один з них 1985 року народження, прибув рейсом з Мінська «з діловою метою?». В ході перевірки ДПС виявила, що росіянин балотувався до московської Думи від Ліберально-демократичної партії Росії Володимира Жириновського і є «фахівцем в питаннях інформаційної та кібервійни».

«Лекції на цю тему він, до речі, читав в окупованому Криму в так званому в молодіжно-патріотичному таборі «Донузлав-2015». Тоді організатори – всеросійська організація «Бойове братство», високо оцінили роботу тренера та нагородили його медаллю «Участник шествия «Бессмертный полк».

Держприкордонслужба оприлюднила відео, на якому громадянам Росії пояснюють підстави недопуску на територію України.

Другий росіянин 1986 року народження, за інформацією українських прикордонників, також незаконно відвідував анексований Крим. Обом заборонили в'їзд на територію України на три роки.

Також у відомстві зазначили, що не пропустили до України громадянку Росії, яка прямувала до Києва для проведення лекцій і тренінгів. Прикордонники стверджують, що вона не змогла підтвердити мету своєї поїздки.

«Було встановлено, що жінка обіймає посаду в забороненому в Україні інтернет-ресурсі», – йдеться в повідомленні, в якому немає імені росіянки.

Ще 19 лютого російська журналістка Катерина Дементьєва поскаржилася, що її не впустили до України в аеропорту Києва. Повідомляється, що вона є контент-продюсером в «Яндексі».

Читайте також: Суд виправдав затриманого у Києві активіста після запитання «Чий Крим?» на зустрічі російської блогерки?

19 лютого політтехнолог Дмитро Раїмов повідомив, що на його освітній захід не змогли потрапити двоє російських лекторів: Дмитра Сидоріна та Андрія Фрольченкова.

У січні Держприкордонслужба заборонила російській блогерці Олександрі Мітрошиній, яка раніше незаконно відвідувала Крим, в'їзд до України на три роки.

Иностранные артисты и другие деятели культуры нарушают украинское законодательство, приезжая с гастролями в аннексированный Россией Крым через закрытые Украиной пункты пропуска. Некоторым артистам и певцам, приехавшим на гастроли в Крым или высказавшихся в поддержку российской аннексии Крыма, запрещено выступать на материковой Украине.

Іноземні артисти та інші діячі культури порушують українське законодавство, приїжджаючи з гастролями в анексований Росією Крим через закриті Україною пункти пропуску. Деяким артистам і співакам, які приїжджали на гастролі до Криму або прямо підтримують російської анексії Криму, заборонено виступати на материковій Україні.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На борту Diamond Princess ...
Наступна новина: Тернопільська міська рада ...

КОМЕНТАРІ