Більшість послуг на «Каланчаку» недоступні – офіс омбудсмена про ситуацію на адмінкордоні з Кримом

Більшість послуг на «Каланчаку» недоступні – офіс омбудсмена про ситуацію на адмінкордоні з Кримом

22.02.20 11:42 0 497
В Офісі українського омбудсмена повідомили, що регіональні представники офісу УФевзі Каракаш і Артем Коваль провели повторний плановий моніторинговий візит на КПВВ «Каланчак» на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонщиною і виявили, що більшість опцій в Центрі надання адміністративних послуг на момент візиту були недоступні.

«Жителі АР Крим мають можливість звернутися до центру виключно для подання документів на оформлення паспорта громадянина України у формі ID-карти і паспорта громадянина України для виїзду за кордон. Однак, після подання документів, громадяни змушені їхати в Каланчацький районний сектор управління Держміграційної служби в Херсонській області з метою отримання довідки для в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. У самому ж будинку центру досі тривають ремонтні роботи», – йдеться в повідомленні.

Раніше у мережі кримчани скаржились на роботу нещодавно відкритого центру надання адміністративних послуг на КПВВ «Чонгар» на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю. Емір Шевкієв у фейсбуці, що одну людину обслуговують понад годину, а як альтернативу пропонують поїхати в центр адмінпослуг у Новотроїцьке, де нібито це роблять швидше.

Як повідомив проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії начальник відділу цифрових послуг Херсонської ОДА Павло Кулик, на «Чонгарі» працює одна станція Державної міграційної служби, яка здатна обробляти 15-20 осіб на день. За його словами, за чотири дні в центрі вже видали 34 паспорти.

Після анексії Криму Росією на початку 2014 року між материковою Україною і півостровом проліг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. У Херсонській області на адмінкордоні з Кримом працюють три контрольні пункти в'їзду/виїзду – «Каланчак», «Чонгар» і «Чаплинка».

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ірані померли двоє ...
Наступна новина: Суд відпустив підозрюваного ...

КОМЕНТАРІ