Пепероні: що це таке?

Пепероні: що це таке?

22.02.20 16:05 0 2739

Пепероні є різновидом італійсько-американської салямі. У виготовленні застосовується свинина. Але також відомі рецепти, де використовувалася курка, яловичина. Згадуючи походження, варто відзначити, що продукт бере свій початок від салямі, що виготовляється на півдні Італії. Під ним розуміють інгредієнт піци, застосовуваний на території Америки. До речі, якщо ви хочете скуштувати піцу Папероні у Львові, то замовити її доставку можна на сайті https://pizzaletta.com/.

Походження пепероні

Сьогодні ресторани та пункти швидкого харчування пропонують різноманітність варіацій меню. Стало складно здивувати людей, особливо дуже розбірливі. Варто згадати, що делікатеси прийнято вважати зразком. Пепероні ще прийнято називати "гострою свинячою ковбасою", винайденю в Італії. Продукт отримав популярність і визнання в усьому світі завдяки американським кухарям. Вперше діаболо була додана в піцу "Pizza alla diavola". З того часу цей вид страви пропонують тільки за відомим рецептом.

Кожна сфера багата словами, зрозумілими всім, незалежно від континенту проживання. До таких належить "Пепероні". Воно взяло своє коріння з італійської мови та спочатку означало тільки гострий перець. Але минав час, і поступово з'являлися інші позначення. Це слово згадується, в першу чергу, для позначення гострої ковбаси, використовуваної при готуванні піци. Ще один варіант — смачна начинка з м'ясом і томатним соусом.

Виходячи з первісної назви, мова йде про червоний перець, який вирізняється специфічним смаком. Варто знати, що під цим терміном згадували не конкретний вид продукту, а загальна назва, яка уміщає в собі понад 50 видів. М'ясна заготовка може виготовлятися в домашніх умовах. Особливо корисно це любителям домашньої піци, які звикли робити все власними руками.

У Неаполі такий рецепт дуже поширений, він виявився в нотатках господинь і використовувався протягом 100 років. Єдиний мінус — потрібна певна кількість вільного часу. Якщо у вас є якісь справи після приготування ковбаси, оптимальним варіантом буде впоратися з ними заздалегідь, оскільки цей процес досить трудомісткий.

У домашніх умовах господині потрібно:

  • свиняче та куряче філе;
  • кухонна сіль;
  • червоне сухе вино;
  • паприка;
  • цукор;
  • часник.

Якщо розраховуєте, що подасте кулінарний шедевр до столу в той же день, поспішаємо вас засмутити. Випробувати смак ковбасок ви зможете тільки через 2 місяці. Така кількість часу потрібна, щоб готовий продукт отримав виражені смакові якості.

Етапи приготування пепероні:

  1. Для початку м'ясо охолоджується та заморожується, після чого прокручується з використанням м'ясорубки. Фарш ретельно відбивається. Після він відправляється на 24 години в холодильну камеру. У підсумку м'ясо поступово темніє.
  2. Наступним кроком є додавання вина, спецій, солі, цукру. Обов'язкова умова — використання нітратної солі та аскорбінової кислоти. Перша виконує роль консерванту, друга — стабілізує колір.
  3. Отриманим фаршем заповнюють порожні оболонки, звідки спочатку усувають повітря. Кожну оболонку перев'язують. Якщо з'являються маленькі повітряні бульбашки, їх проколюють голкою.
  4. Далі заготовка повинна висохнути в спеціальному приміщенні, яке добре провітрюється. Загальний період процесу просушування не перевищує 56 днів.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ